Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 09

Moksleiviai ir mokytojai teigia, kad per prailgintus mokslo metus realus darbas klasėse nevyksta

Po pirmosios prailgintų mokslų savaitės mokytojų ir mokinių atstovai sako, kad kaip ir tikėjęsi, mato, kad realus darbas klasėse nevyksta, o ir galimybes didmiesčių ir rajonų pedagogai esą turi skirtingas. Švietimo ir mokslo ministrė atkerta, kad sugalvoti, ką veiks per papildomas dvi savaites, mokytojai turėjo visus metus, todėl kitais metais galės remtis sėkmingais pavyzdžiais.
Rugsėjo 1-oji Vytės Nemunėlio pradinėje mokykloje
Mokykloje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vaikai eina į pamokas, jie mokosi dar nepabaigtus vadovėlius, tikrai nėra, kad vadovėlius būtų sudėję ir jie būtų užversti. Vyksta refleksija, visų metų aptarimas, normalios pamokos, įvairios veiklos ne mokykloje. Stengiamės, kad tos dienos būtų turiningos ir prasmingos. Iššūkiai, tarkim vaikų mažesnė motyvacija tomis dienomis, oro sąlygos, žinote, kokie orai buvo, tai to noro ir motyvacijos yra mažiau“, – sako Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas.

Dviem savaitėmis ilgiau turi mokytis visi, išskyrus pradinukus ir abiturientus, o ką moksleiviams veikti sprendžia pačios mokyklos ir savivaldybės.

Lietuvoje mokslo metai buvo vieni trumpiausių Europoje – 34 savaitės. O mokiniai atostogavo bene ilgiausiai – beveik 4 mėnesius. Kitose šalyse mokslo metai trunka nuo 37–40 savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius