Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 13 /12:21

Ministrė J.Petrauskienė neatvyko atsakyti į konservatorių klausimus ir sulaukė grasinimų interpeliacija

Antradienį Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime susirinkime turėjo lankytis švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Petrauskienė, tačiau ji taip ir nepasirodė.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis posėdžio pradžioje paskelbė, kad, nepaisant to, jog ministrė darbotvarkėje neturi jokių kitų klausimų, padiskutuoti su opozicijos atstovais neatvyks.

„Palikome laisvą kėdę, kurią dabar užėmė Jurgis“, – juokaudamas apie ministrės nepasirodymą ir žvelgdamas į Jurgį Razmą sakė G.Landsbergis.

Pagrasino interpeliacija

„Mes tikrai galime pradėti labai rimtą konsultaciją su jumis, patyliukais ir su protingesniais valdančiaisiais dėl įstatymų pakeitimo“, – frakcijos posėdyje Seime antradienį sakė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Kitas žingsnis, kurį mes turime, yra pradėti interpeliacijos procesą ministrei. Padėti jai pasitraukti“, – pridūrė jis.

Po frakcijos posėdžio G.Landsbergis žurnalistams tvirtino, kad dėl galimybės inicijuoti interpeliaciją ministrei kalbėsis ir su kitomis opozicinėmis bei valdančiosiomis frakcijomis.

Jis teigė dar anksčiau siūlęs valdantiesiems pakeisti švietimo ministrę.

ŠMM: ministrė atvykti neturėjo

Švietimo ir mokslo ministerija po kelių valandų atsiuntė komentarą, kuriame teigiama, kad ministrė į šį susitikimą atvykti net neplanavo.

„Švietimo ir mokslo ministrė J.Petrauskienė šiandien ir neturėjo atvykti į susitikimą su konservatoriais. Buvo gautas jų kvietimas į susitikimą šiandien, bet ministrė pasiūlė susitikimui kitą laiką, nes tuo metu vyko jos ir ministerijos atstovų susitikimas su Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku E.Jovaiša.

Susitikimo laikas su konservatorių frakcija tebederinamas. Kvietime buvo nurodyta susitikimo tema - aptarti kitų metų valstybės biudžetą“, - rašoma pranešime.

Ministrei J.Petrauskienei pastaruoju metu tenka tvarkytis su mokyklų streikais, kilusiais dėl etatinio mokytojų darbo apmokėjimo sutrikimų.

Streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) bei Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, prie šešių protestuoti pirmadienį pradėjusių ugdymo įstaigų antradienį prisidės dar šešios mokyklos.

Pranešime žiniasklaidai LŠDPS rašo, kad prie streiko prisijungė Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla, Švenčionių pradinė mokykla, Raseinių rajono Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija, o Panevėžio rajone prie streiko jungiasi trys įstaigos: Paįstrio Juozo Zikaro, Smilgių ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos.

Profsąjunga teigia, kad prie streiko ilgainiui prisidės apie 80 ugdymo įstaigų ir protesto nenutrauks, kol ministerija nesutiks peržiūrėti rugsėjį įsigaliojusios pedagogų darbo apmokėjimo sistemos.

Laukia VTEK išaiškinimo

Be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vis dar nėra pateikusi savo išaiškinimo dėl ministrės sutuoktinio Evaldo Petrausko laimimų pirkimų ministerijai pavaldžiose įstaigose.

VTEK tuomet pranešė, kad bus vertinama, ar ministrė laikėsi pareigos vengti interesų konflikto, nusišalinti nuo sprendimų Švietimo ir mokslo ministerijoje bei pavaldžiose įstaigose, jei jie susiję su sutuoktinio verslo interesais. Taip pat aiškinamasi, ar ministrė nepažeidė reikalavimų, įpareigojančių deklaruoti interesus.

Tyrimo metu ministrės vyras E.Petrauskas tikino, nežinojęs, kad reikia įspėti sutuoktinę apie dalyvavimą ŠMM įstaigų pirkimuose.

Bendrovė „Ecotour“ biudžetinių įstaigų viešuosiuose pirkimuose dalyvauja nuo 2012-ųjų, viešai duomenys skelbiami nuo 2015-ųjų. 2015–2017 metais įmonė yra laimėjusi daugiau nei dešimt pirkimų, jų bendra vertė – apie 100 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius