Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 25

MRU bendruomenę pasitiks skiepobusai – skiepijama nemokamai ir be išankstinės registracijos

Prieš prasidedant naujiesiems mokslo metams, Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentus pasitiks šalia universiteto įsikūrę skiepobusai. Siekiant, kad kuo daugiau bendruomenės narių turėtų galimybę į studijas grįžti kontaktiniu būdu, norintieji skiepobusuose bus skiepijami nemokamai ir be išankstinės registracijos, rašoma pranešime spaudai.
Skiepobusas
Skiepobusas / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Šia galimybe kviečiami pasinaudoti ir kitų mokslo įstaigų, įsikūrusių Didlaukio akademiniame miestelyje, darbuotojai bei studentai, aplinkinių rajonų gyventojai.

Bendruomenė kviečiama skiepytis nemokamai

Jau nuo rytojaus, rugpjūčio 26 d., MRU studentai ir kiti bendruomenės nariai turės galimybę nemokamai skiepytis šalia MRU įsikūrusiuose skiepobusuose. Minėtieji skiepobusai bus pastatyti Vilniuje prie centrinių MRU rūmų, taip pat įsikurs ir Kaune, MRU Viešojo saugumo akademijos patalpose.

„Labai skatiname ne tik MRU, bet ir Didlaukio akademinio miestelio bendruomenę bei aplinkinius gyventojus pasinaudoti galimybe kiekvienam patogiu laiku nemokamai pasiskiepyti. Skiepijimas vyksta be išankstinės registracijos, tereikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Visų mūsų bendras tikslas – rugsėjį į studijas sugrįžti ir bendrauti tiesioginio kontakto būdu“, – ragina MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. Regina Valutytė.

„MRU“ nuotr./Regina Valutyte
„MRU“ nuotr./Regina Valutyte

Skiepobusus galima rasti:

Vilniuje, prie centrinių MRU rūmų (Ateities g. 20):

· rugpjūčio 26 d. (ketvirtadienį) 15–20 val.;

· rugsėjo 6 d. (pirmadienį) 17–20 val.;

· rugsėjo 14 d. (antradienį) 17–20 val.

Kaune, MRU Viešojo saugumo akademijos patalpose (Maironio g. 27):

· rugsėjo 6 d. (pirmadienį) 10–15 val.

Išankstinė registracija skiepui nereikalinga, tačiau būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Tikslas – grįžimas į tiesioginio kontakto studijas

Prof. R. Valutytės teigimu, rugsėjo 1-ąją tikimasi su visais studentais susitikti gyvai universitete auditorijose. Tiesa, vadovaujantis Vyriausybės nutarimu, tiesioginio kontakto būdu auditorijose studijuoti ir dėstyti galės tik turintieji galimybių pasus.

„Pastebime, kad būtent tiesioginio kontaktiniu būdu pavyksta pasiekti geriausius rezultatus ir studijų procesas vyksta efektyviausiai. „Gyvos“ studijos neapsiriboja tik paskaitomis ir praktiniais užsiėmimais – tiesioginis kontaktas padeda kurti tvaresnę akademinę bendruomenę, skatinti studentų, ypač naujų bendruomenės narių, integraciją, sudaro sąlygas betarpiškam pokalbiui, diskusijai, leidžia pajusti akademinės diskusijos nuotaiką. Todėl jis toks svarbus“, – pasakoja prof. R. Valutytė.

Neturintieji galimybių pasų studijas MRU tęs nuotoliniu būdu. MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. R. Valutytė patikino, kad ir nuotoliniu būdu studijuojantiesiems bus siekiama užtikrinti kuo kokybiškesnes studijas universitete bei suteikti kaip įmanoma geresnę universitetinę patirtį.

MRU taip pat primena, jog pasikeitus epidemiologinei situacijai šalyje ir Vyriausybei priėmus naujus ribojimus dėl asmenų skaičiaus gyvuose susibūrimuose, universitetas pereitų į hibridinį arba visiškai nuotolinį studijų organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius