Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 26

Mūšis dėl įsiskolinimo

Sostinės savivaldybė ketina skųsti Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo iš savivaldybės priteista 5,4 mln. Lt skola už šildymą. Tai bus jau antra apeliacinė miesto byla prieš „Vilniaus energiją“ (VE).
Savivaldybės ir „Vilniaus energijos“ ginčai toliau sukasi teismų karuselėje.
Savivaldybės ir „Vilniaus energijos“ ginčai toliau sukasi teismų karuselėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės vadovų ir specialistų nuomone, bendrovė VE santykiuose su savivaldybe elgiasi „nesąžiningai“, o pateikiamos sąskaitos nėra tikslios. „Sąskaitos surašomos suvedus šilumos skaitiklių duomenis. Juos, tarkime, ugdymo įstaigose mato tik patys šilumininkai, kitiems informacija neprieinama“, – piktinosi mero patarėjas Audrius Gelžinis.

Pasak pašnekovo, savivaldybė yra nepatenkinta kainų skaičiavimo metodika, todėl šio įsiskolinimo nepripažįsta. „Iš esmės tai tie patys pagrįstumo klausimai, tik byla kita. Teismo sprendimą skųsime“, – patikino A.Gelžinis.

VE energijos atstovai plačiau savivaldybės pozicijos nekomentuoja ir kerštu savo veiksmų nevadina. „Sąskaitos buvo pateiktos pagal šilumos skaitiklių rodmenis. Visi skaičiai teisingi, teismas tą ir nusprendė. Norime, kad su mumis būtų atsiskaityta“, – sakė VE komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Teismai tęsiasi

Savivaldybė toliau tęsia teismų maratoną dėl 22,5 ct šilumos kainos, patvirtintos praėjusiais metais. Tuomet šildymas miestiečiams brango apie 50 proc. „Teismas skyrė ekspertą kainų skaičiavimo metodikai ištirti. Tikimės darbas bus baigtas per 1-2 mėnesius“, – sakė savivaldybės Teisės departamento vadovas Egidijus Vilkickas. Anot jo, kad teismui kilo klausimų dėl metodikos pagrįstumo, yra geras ženklas savivaldybei, siekiančiai, jog šilumos kaina būtų sumažinta.

Į teismą miesto valdžia kreipėsi praėjusiais metais. Suabejota, kodėl VE į šilumos kainą neįtraukia pajamų, gautų už elektros pardavimą – šalutinį šilumos gamybos produktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius