Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22 /19:28

Neringa Venckienė JAV stojo prieš teismą: grąžinimas į Lietuvą atidėtas

Čikagoje suimta buvusi Seimo narė Neringa Venckienė ketvirtadienį Jungtinėse Valstijose (JAV) stojo prieš teismą, tačiau jos grąžinimas į Lietuvą atidėtas, rašo naujienų portalas delfi.lt.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / 15min nuotr.

Pasak portalo, tai lėmė ypatingos aplinkybės JAV. Ekstradicija turi būti patvirtinta ir pasirašyta JAV valstijos sekretoriaus, tačiau prieš dvi savaites Rexas Tillersonas buvo atleistas prezidento Donaldo Trumpo.

Įprastai ekstradicijos pasirašymą perimti galėtų valstybės pavaduotojas, tačiau prieš dvi savaites buvo atleistas ir jis. Taigi sprendimas dėl grąžinimo atidėtas, nes nėra kam pasirašyti ekstradicijos. Anot delfi.lt, naujo valstijos sekretoriaus patvirtinimas gali užtrukti keletą mėnesių. Dėl to N.Venckienė sulaikoma dar trims mėnesiams. Gegužės 15 dieną teisėjas spręs, ar paleisti N.Venckienę už užstatą iki kito teismo.

BNS anksčiau rašė, jog N.Venckienė JAV buvo sulaikyta vasario 22 dieną.

Kitą dieną po sulaikymo įvyko teismo posėdis. Jame N.Venckienė buvo pateikusi prašymą dėl paleidimo už užstatą, tačiau teismas jį atmetė. Anot prokuratūros, procesas vyksta Čikagoje.

Jei bus perduota Lietuvai, N.Venckienei gali būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Seimas N.Venckienės mandatą panaikino 2014 metų birželį dėl Seimo posėdžių nelankymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius