Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 27

Naisių teatro spektakliai prieš pat rinkimus sukėlė įtarimų: oponentai skundžia, VRK aiškinsis turinį

Artėjant rinkimams rinkimų komisijos sulaukia ne vieno skundo dėl galimų pažeidimų. Pastaruoju metu politikos oponentams užkliuvo įvairiuose Lietuvos miestuose nemokamai rodomi Naisių vasaros teatro spektakliai ir tai, kad kvietimus dalija Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai. Į tokį spektaklį vakar buvo kviečiami panevėžiečiai.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė sako, kad aiškinsis situaciją, ar taip nėra papirkinėjami rinkėjai ir kodėl būtent tai organizuota prieš pat išankstinį balsavimą.

Kandidatuojantis į miesto tarybą „valstiečių“ Panevėžio skyriaus pirmininkas Deividas Labanavičius neigia kad skyrius dalijo kvietimus, taip papirkdamas rinkėjus - esą jis padėjęs teatrui juos išdalyti tik kaip privatus asmuo ir „valstiečiai“ su teatru niekaip nesusiję.

„Man tai nėra sunku, tokia yra praktika, nuvažiuoju į paštą, paimu bilietus, pateikiu su kviteliu, kuris irgi būna atsiųstas, priklijuoju informaciją, kad teirautis muzikinio teatro kasoje. Aš pirmininkas, bet kas liečia teatrą jokio LVŽS vardo nėra nei plakatuose, nei bilietuose nei patys internetiniame puslapyje neteigiame“, – sakė D.Labanavičius.

Tačiau pernai gruodį Šilalės rajone rodytame spektaklyje „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pristatomas kaip Naisių teatro vadovas.

Tai užfiksavę socialdemokratai, o po vakarykščio pasirodymo ir Panevėžio konservatoriai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašydami ištirti, ar nemokamai rodomi Naisių teatro spektakliai, ypač dažni prieš savivaldos rinkimus, nėra su Ramūnu Karbauskiu susijusios viešosios įstaigos dovana rinkėjams ir jų papirkinėjimas.

„Ankstesniais atvejais tai buvo tiesiog įprastinė teatro veikla, ką mes dabar matome, kad visai šalia rinkimų ir prieš vykstantį balsavimą, kodėl pasirinkta ta savivaldybė, kas to teatro metu vyko, ar nebuvo kviečiama balsuoti už tą ar kitą kandidatą, politinę partiją, mes to nežinome, reikėtų išsiaiškinti visas aplinkybes“, – sakė VRK vadovė Laura Matjošaitytė.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis per atstovę spaudai „Panoramai“ pranešė, kad Naisių teatras rinkimų agitacijoje nedalyvauja ir jo pasirodymai su rinkimais nesusiję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius