-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 16

NATO neketina eskaluoti incidento Baltijos jūroje

NATO neketina eskaluoti incidento, kuris anksčiau šią savaitę įvyko Baltijos jūroje, tačiau Aljansas yra visiškai pajėgus reaguoti į tokius incidentus. Tai Rygoje sakė naujasis NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Briunsiume vadas generolas Salvatore Farina.

Generolas pažymėjo, kad Rusija pastaraisiais metais surengė nemažai provokacijų. Rusų lėktuvų skrydis Baltijos jūroje prieš kelias dienas taip pat gali būti laikomas provokacija.

„NATO ir Rusijos nesutarimai turi būti sprendžiami dialogo būdu. Mes neketiname ir neturėtume to eskaluoti. Turime gebėti paaiškinti Rusijai, kad nenorime nieko provokuoti ir kad mūsų sprendimai yra skirti saugumui užtikrinti ir apsaugoti mūsų teritoriją“, – sakė svarbus NATO karininkas.

S.Farina taip pat pranešė, kad ateinančią savaitę po dvejų metų pertraukos bus rengiamas pirmasis NATO ir Rusijos tarybos susitikimas. Generolas išreiškė viltį, kad per susitikimą pavyks pasiekti gerų rezultatų.

„NATO generalinis sekretorius yra pasakęs, kad esame skaidrūs, tačiau tuo pat metu turime gebėti reaguoti“, – sakė S.Farina.

Generolas taip pat perspėjo, kad panašūs incidentai, kaip neseniai įvyko Baltijos jūroje, gali atvesti prie klaidų ir pavojingų incidentų.

Valdomomis raketomis apginkluotas minininkas „USS Donald Cook“ pranešė, kad Rusijos šturmo lėktuvai Su-24, skraidydami poromis, ne vieną kartą praskrido labai arti jo per incidentus pirmadienį ir antradienį, jis plaukė Baltijos jūra Klaipėdos uosto link.

VIDEO: Rusijos naikintuvai Baltijos jūroje praskrido pavojingai arti JAV karo laivo (2)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius