Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 12

Naują koaliciją dėliojantis Vilniaus meras V.Benkunskas: kol nesutarta dėl visko, nesutarta dėl nieko

Iki pirmojo naujosios Vilniaus tarybos posėdžio ir mero priesaikos liko dvi savaitės, tačiau kol kas neatskleidžiamos visos paslaptys dėl būsimosios valdančiosios daugumos ir kas užims svarbiausius postus. Išrinktasis meras Valdas Benkunskas sako, kad derybos tęsiasi, tačiau kol kas esą negalįs atskleisti konkretesnių detalių. Tačiau pripažįsta kalbėjęs su visų išrinktų frakcijų atstovais ir tikisi konstruktyvaus darbo, o kiek jo bus, esą bus matyti prasidėjus darbui.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmasis naujos kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdis įvyks balandžio 26 dieną. Liko lygiai dvi savaitės, tačiau kas užims svarbiausius postus, kol kas nėra aišku.

Derybos dėl valdančiosios daugumos vyksta tarp dviejų politinių jėgų frakcijų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, kurių atstovas V.Benkunskas ir yra bei kuri gavo daugiausia mandatų (19), bei Laisvės partijos (9 mandatai).

Kaip sako V.Benkunskas, derybos tebevyksta: „Sklandumas bus tada, kai bus sudėti parašai ir galėsim viešai paskelbti. Dirbam, judam į priekį. Sakyčiau, gan konstruktyviai, bet kol nėra sutarta dėl visko, nėra dėl nieko sutarta. Principas toks. Dar neturim galutinio patvirtinto susitarimo.“

Paklaustas, ar tai reiškia, kad derybos šiek tiek stringa, dabartinis vicemeras tikino, jog nemažai laiko teko skirti darbų programai, kadangi joje daug nuostatų, dėl kurių savo prioritetus nori išlaikyti ir viena, ir kita politinė jėga. Dėl šito esą jau sutarta.

„Dar liko tokių dalykų, kur turim padirbėti iš techninių pusių, visokių komitetai, kuravo sritys ir t.t.“, – kalbėjo V.Benkunskas, svarstydamas, kad kitą savaitę dėlionė jau turėtų būti galutinai sudėliota ir apie ją paskelbta viešai.

Pavardžių, kas užims, tarkim, vicemerų postus, jis sakė dar negalįs įvardinti, nes esą ir iš koalicijos partnerių tų pavardžių dar neturintis. Tačiau atskleidė, kad pagal naująjį Savivaldos įstatymą Vilniuje vicemerų gali būti nebe trys, kaip iki šiol, o keturi, tai esą dar aptarinėjama.

„Kalbant apie vicemerus, tai yra taip, kad žmonės, kuriems pasiūlyta, galvoja, dar reikės daugiau laiko. Vicemerai nebe tarybos nariai ir čia turi ateiti nauji žmonės, kuriems tai yra pokytis. Nors tai ir nėra politinis postas, bet politinio pasitikėjimo pareigos, tas irgi turi savo niuansus, nes jeigu yra profesionalai savo sričių, tai jiems didelis pokytis karjeroje. Viešumas atsiranda ir pan.“, – kalbėjo išrinktasis meras.

Taip pat V.Benkunskas sakė, kad yra pasikalbėjęs su visų išrinktų politinių partijų atstovais: „Aš esu apsišnekėjęs su visom išrinktom frakcijom. Kažkokių didelių susitarimų nėra, jų ir nesiekiau, bet bendrai apie darbo kokybę pasikalbėjom. Su vienais daugiau, su kitais mažiau.

Pamatysime eigoje, kaip sekasi dirbti. Dabar apsikeitėme siekiu būti konstruktyviems, girdėti vieniems kitus nepaisant, kuriose stovyklose esam. O kaip seksis – pamatysim“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius