Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03

Naują Vilniaus bendrąjį planą tikimasi patvirtinti liepą

Naują Vilniaus bendrąjį planą miesto taryba planuoja patvirtinti liepos pradžioje. Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, patvirtinus planą iš vystytojų bus reikalaujama naujos užstatymo kokybės: bus planuojami mažesnio mastelio ir tūrio statiniai, investuojama į žaliąsias erdves ir kitus žmonių patogumus.
Vilniaus miestas
Vilniaus miestas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Perkūnkiemis yra pavyzdys, kaip galima žmones uždaryti į dėžutes, o jas taip suspausti, kad nelieka vietos nei viešosioms erdvėms, nei kitai reikalingai socialinei infrastruktūrai“, – pranešime teigė R. Šimašius.

Savivaldybė pranešė su 38-iomis valstybės institucijomis suderinusi plano sprendinius.

Bendrasis planas bus tvirtinamas 15-ai metų. Jį planuota baigti iki 2018 metų, tačiau tai padaryta tik 2019-ųjų rugsėjį.

Plane numatyti penki prioritetai: pirmas – miesto plėtra į netoli centro esančius rajonus – Naujininkus ir Rasas, antras – miegamieji rajonai, jų apsauga, apželdinimas bei infrastruktūra, trečias – centras, kur nauji projektai bus leidžiami tik išsaugant paveldą, ketvirtasis – galimybė iki artimiausio miško ar parko nueiti pėsčiomis, penktas – daug naujų transporto jungčių, viadukų, tiltų, pėsčiųjų ir dviračių takų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius