-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05

Naujas modernus lopšelis-darželis Klaipėdoje duris atvers rugsėjį

Viena iš moderniausių uostamiesčio ikimokyklinių įstaigų – lopšelis-darželis „Puriena“ – duris po rekonstrukcijos bei plėtros, kaip ir planuota, turėtų atverti rugsėjo 1-ąją. Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, šiuo metu jau yra atlikta apie 50 proc. visų numatytų ikimokyklinės įstaigos rekonstrukcijos ir plėtros pastatant naują priestatą darbų.
Darželio „Puriena“ statybas ketinama užbaigti iki kitų metų rugsėjo 1-osios.
Darželio „Puriena“ statybas ketinama užbaigti iki kitų metų rugsėjo 1-osios. / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

„Lopšelis-darželis „Puriena“ yra pirmoji uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kuri per pastaruosius kelis dešimtmečius bus ne tik renovuota, bet ir iš pagrindų rekonstruota. Kartu greta jau dygstantis naujas priestatas realiai taps ir pirmuoju per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį Klaipėdoje pastatytu lopšeliu-darželiu“, - pažymėjo meras V. Grubliauskas.

Naikupės g. 27 esančio lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijos ir plėtros darbus vykdo Savivaldybės viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Lyderio grupė“. Po rekonstrukcijos ikimokyklinės įstaigos bendras plotas padidės dvigubai – iki beveik 3,3 tūkst. kv. metrų bei ją galės lankyti apie 380 mažųjų klaipėdiečių, taip pat dvigubai daugiau, nei iki šiol.

„Purienoje“ bendrai bus įrengta 20 šiuolaikiškų grupių – 4 lopšelinukų ir 16 darželinukų. Atsinaujinusioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje taip pat bus įrengta modernia įranga aprūpinta virtuvė, kompiuterių klasė, renginių salė, „Lego“ žaidimų kambarys, logopedo, socialinio darbuotojo, psichologo kabinetai bei kt.

Pažymėtina, kad lopšelio-darželio vidaus patalpų apdailai bus naudojamos vaikų sveikatai nekenksmingos ekologiškos medžiagos, o pastato fasado būsią žaismingo, nudažyto skirtingomis spalvomis. Kartu bus sutvarkyta ir lopšelio-darželio aplinka, įrengiant čia naujus takus, vaikams saugias žaidimų aikšteles bei kt.

Lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijos ir plėtros darbus atliekantis rangovai šiuo metu jau baigė senojo pastato apšiltinimo darbus, sutvarkė pastato šilumos punktą. Taip pat pirmajame ikimokyklinės įstaigos senojo korpuso aukšte baigiami pertvarų mūrijimo darbai, įrengiamos grindys, antrajame – pradėti inžinerinių sistemų montavimo darbai, o kur leidžia sąlygos – apdailos darbai.

Šiuo metu jau baigiami ir naujojo ikimokyklinės įstaigos pastato laikančiųjų konstrukcijų montavimo darbai (įrengti pamatai, baigtos mūryti laikančios sienos, pertvaros, sumontuotos pirmojo ir antrojo aukšto perdangos, išlieti monolitiniai laiptai ir pandusai). Toliau seks naujojo pastato lauko sienų šiltinimo, langų, durų montavimo, inžinerinių sistemų įrengimo darbai. Lygiagrečiai vykdomi ir ikimokyklinės įstaigos aplinkos tvarkymo darbai.

Lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijos bei plėtros projektą kartu finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Bendra statybos darbų vertė – beveik 3,3 mln. eurų. Iš jų beveik 1,5 mln. eurų skiria Savivaldybė, beveik 1,84 mln. eurų – Uosto direkcija. Šiuo savo finansiniu prisidėjimu uostas miestui kompensuos dėl Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos uždarytų „Aušrinės“ darželio ir Moksleivių saviraiškos centro pastatų netektį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius