Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 04

Naujasis Vilniaus meras – apie gatves, Naujininkus, konfliktą su Gariūnais ir Lukiškių aikštę

Vilnius po 8-erių Remigijaus Šimašiaus meravimo metų jau savaitę oficialiai turi naują merą – antrame ture Artūrą Zuoką nurungusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą Valdą Benkunską. Persikraustęs iš vicemero į mero kabinetą jis sako, kad svarbiausia buvo atsinešti kompiuterį ir tiek. Tiesa, vienas labai asmeniškas daiktas čia yra – žmonos Vismantės nuotrauka.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Interviu 15min meras kalbėjo apie intensyvų laiką po rinkimų, būtinybę asfaltuoti, o ne lopyti Vilniaus gatves, laukiantį NATO viršūnių susitikimą ir pasiruošimą jam vien iš sostinės biudžeto pinigų, konfliktą su Gariūnų turgavietės administracija ir prekeiviais.

Lukiškių aikštei jis trokšta ramybės, tačiau sutinka – jeigu skelbtas konkursas įvyksta, išrenkamas nugalėtojas, neįgyvendinant projekto tam tikra prasme apvagiamas jo autorius. Vis dėlto apie galimybes pastatyti „Laisvės kalvą“ jis kalba miglotai.

– Esame jūsų kabinete, suprantu, kad jau įsikūrėte. Praėjusią savaitę po priesaikos sakėte, kad pirmiausia reikės susipažinti su darbais, projektais, visų pirma tų sričių, kurių būdamas vicemeras nekuravote. Ar jau pavyko ir kokios tai sritys?

– Įsikūrimas toks sąlygiškas, svarbiausia buvo persinešti kompiuterį ir tiek.

Viskas yra procese. O svarbiausios sritys, prasidedant šiltajam sezonui, yra tos, kas susiję su mūsų miesto įvaizdžiu, aplinka, kurią reikia tvarkyti. Pradedant nuo gatvių tvarkymo darbų, baigiant želdynais ir jų priežiūra.

Tai pirmiausia su komanda pasižiūrime principus, kurie buvo taikyti, sutartis, kurias turime su rangovais. Norime padaryti kuo daugiau, kad tas vaizdas jau vien dėl to, jog turime labai svarbų renginį liepos viduryje – NATO susitikimą, būtų geresnis, miestas atrodytų kuo geriau.

Tų sričių yra daugybė, politinis procesas tik įsibėgėja. Turėjome dar tik vieną tarybos posėdį, laukiam kito, reikia priimti sprendimus tiek dėl tarybos, tiek dėl administracijos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdo Benkunsko kaip mero priesaika
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdo Benkunsko kaip mero priesaika

Darbas dabar tikrai intensyvus, bet kadangi aš patirties turiu, mano tai ketvirta kadencija po rinkimų, tai žinau, kad ta banga po rinkimų būna labai aktyvi. Šiek tiek vėliau ji nuslopsta. Dirbame intensyviai, bet kažkokios panikos ar didelio chaoso tikrai nėra.

Poziciją dėl gatvių vadina nuoseklia

– Rinkimų kampanijos metu vienas pagrindinių klausimų buvo apie gatvių siaurinimą, arba – humanizavimą. Prieš pat jūsų priesaiką savivaldybę pasiekė ir prokurorų nurodymas nuimti kliūtis ten, kur jos trukdo specialiosioms tarnyboms, visų pirma ugniagesiams. Kokia dabar jūsų pozicija šiuo klausimu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius