TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 27

Naujasis Vilniaus vicemeras apie rusų kalbos mokymą: mūsų vaikai į Kubanę atostogų nevažiuos

Beveik prieš mėnesį Vilniaus vicemeru patvirtintas Arūnas Šileris sako visada buvęs arti švietimo – baigė Vilniaus pedagoginį universitetą, dalyvavo Lietuvių kalbos mokytojų asociacijos veikloje ir t.t. Dabar jis kuruoja bendrąjį ugdymą ir neslepia, kad idėjų ir vizijų, kaip ką gerinti, kaip atnaujinti mokyklas, kuo pakeisti rusų kalbą kaip antrąją užsienio kalbą, jam netrūksta. O ar užteks laiko ar politinės valios kolegoms?
Arūnas Šileris
Arūnas Šileris / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Entuziazmo vicemerui netrūksta. Kaip ir idėjų bei minčių, ką galima būtų gerinti švietime jau šiandien. Tiesa, pripažįsta, kad ir kokį įsivaizdavimą apie problemas turėjo iki ateidamas į pareigas, realybė viską sudėlioja savaip. Ir tuomet pirmiausia tenka imtis to, kas labiausiai dega.

– Beveik mėnuo einate šias pareigas. Dar galima jus vadinti naujuoju vicemeru? (A.Šileris į šias pareigas paskirtas tarybos sprendimu spalio 25 d. – red. past.)

– Kai kyla kokių nors problemų, pokalbiuose su žurnalistais visą laiką sakau, kad aš dar naujasis – dar tik dvi trys savaitės. Tų situacijų įvairovė tokia didelė, kad negali sakyti, jog esi visiškai susipažinęs su visais niuansais, smulkiais dalykais.

Kurioje vietoje aš to žodžio „naujas“ galbūt kratyčiausi, tai kai kalbama apie tam tikrus politinius prioritetus, ką mes galvojame, kokia mūsų vizija miestui, su kokia programa čia atėjome. Kai kurie iš šių klausimų gerai išanalizuoti įvairiuose formatuose, tai apie tai kalbėdamas gerai jaučiuosi.

Bet kalbant apie tam tikrus niuansus, koeficientai, dydžiai, tarifikacijos lentelės ir pan., tai nesu dar tų klausimų specialistas ir net nežinau, ar vicemero kaip mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareiga yra visus tuos niuansus iki tokio lygio žinoti, tai daugiau specialistų sritis.

– Ar perpratote pačią sistemą – savivaldybei pavaldžių bendrojo ugdymo įstaigų yra apie 120, tai tikrai daug?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius