Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 20

Naujo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo kandidatūra Vyriausybei bus pateikta sausį

Naujojo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo kandidatūra Vyriausybei turėtų būti pateikta sausio pradžioje, sako žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.
STT kratos Maisto ir veterinarijos tarnyboje
VMVT / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pasirodo, kad Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui nereikia konkurso. Mes šiandien išsiuntėme dvi kandidatūras į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad gautume pažymas. Iškart po naujų metų sausio pirmąją savaitę gali būti teikimas Vyriausybei“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė B.Markauskas.

Jis teigė, kad du kandidatus užimti Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigas surado pats, tačiau jis galimų kandidatų kol kas atskleisti nenorėjo.

„Tai yra labai svarbi pozicija ir atsakinga pozicija. Nebuvo jokio spaudimo dėl kandidatų ir šiandien jo nėra. Tenka diskutuoti su tos srities specialistais. Tos dvi kandidatūros, tikrai ne patys pasisiūlė, o mano prašymu“, – teigė B.Markauskas.

Jis nenorėjo vertinti iš Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų šiemet atleisto Jono Miliaus darbo, tačiau tvirtino, kad pati tarnyba – stipri.

„Maisto ir veterinarijos tarnybą vertinu kaip vieną stipriausių valstybės institucijų Lietuvoje. Esu bendravęs su daugeliu specialistų ir vadovų tos tarnybos, žinau europinį ir pasaulinį vertinimą. (...) Man netaktiška būtų vertinti Jono Miliaus darbą, aš tuo metu nebuvau toje srityje nei valstybės valdyme“, – teigė B.Markauskas.

J.Milius atleistas spalio pradžioje po to, kai Vyriausybė rugsėjį nepritarė jo veiklos ataskaitai. Tarnybai jis vadovavo nuo 2010 metų spalio, po ketverių metų jis paskirtas antrai kadencijai, kuri turėjo baigtis 2018 metų spalio 4 dieną.

Klausimas dėl galimybės J. Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą ir tiria įtarimus, jog šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. J.Milius savo kaltę kategoriškai neigia. Dėl savo atleidimo J.Milius spalį kreipėsi į teismą, kuris nagrinės, ar Vyriausybė jį neteisėtai atleido iš Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius