2022 06 24

Naujo migrantų centro Pabradėje statybos kaina išaugo iki 9 mln. eurų

Naujo migrantų centro Pabradėje statybos rangovo konkursą trečią kartą skelbianti Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) projekto preliminarią kainą padidino 2,5 mln. eurų – iki 9 mln. eurų.
Migrantai Kybartų užsieniečių registracijos centre
Migrantai Lietuvoje / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaina didinama atsižvelgus į statybos darbų brangimą, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas.

„Atsižvelgta į tai, kad paslaugos brangsta dėl geopolitinių priežasčių, padidintas biudžetas. Prieš tai buvo 6,5 mln. eurų, o dabar yra 9 mln. eurų“, – BNS sakė Rokas Pukinskas.

Naują centro rangovo konkursą VSAT paskelbė birželio 19-ąją ir pasiūlymų lauks iki liepos 22-osios.

Ankstesni du konkursai žlugo dėl pastabų sąlygoms ir reikalavimų neatitikusių dalyvių.

„Pirmas konkursas skelbtas vasarį ir sustabdytas dėl Viešųjų pirkimų tarnybos pastabų, antras nutrauktas kovo 16-ąją, sulaukta dviejų dalyvių, bet jų pasiūlyta techninė specifikacija neatitiko reikalavimų“, – sakė R.Pukinskas.

Siekiant pagerinti migrantų gyvenimo sąlygas, Užsieniečių registracijos centre planuojama statyti du keturių aukštų pastatus, kuriuose galėtų gyventi apie 450 žmonių.

Bendras centro plotas turėtų siekti 5,1 tūkst. kv. metrų, jame numatyta įrengti sporto, užimtumo, maldos kambarius, virtuvę, valgyklą, treniruoklių salę, vaikų kambarius, rūkomuosius, kabinetus psichologams ir socialiniams darbuotojams.

Darbai turi būti atlikti per 16 mėnesių su galimybe terminą pratęsti, o esant nepakankamam finansavimui būtų galima atsisakyti dalies numatytų darbų. Statybos finansuojamos Europos Sąjungos lėšomis.

Infrastruktūra migrantams Lietuvoje plečiama pernai kilus krizei, kai į šalį per pasienį su Baltarusija neteisėtai pateko daugiau nei 4 tūkst. asmenų. Lietuva teigia, jog šį srautą organizavo Baltarusijos režimas, ir vadina tai hibridine ataka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius