Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Naujoji ŽŪM kanclerė Lina Zinkevičienė – įtakingo „socialdarbiečio“ duktė

Parlamentaro, „socialdarbiečio“ Petro Čimbaro sūnui Modestui nepavyko tapti žemės ūkio viceministru, tačiau ministerijos vadovybėje neseniai pradėjo dirbti kito Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) vadovybei priklausančio politiko – Rito Vaigino dukra Lina Zinkevičienė. Tiesa, jos ir M.Čimbaro lyginti nederėtų, nes teisininkės išsilavinimą turinti L.Zinkevičienė nėra žmogus iš gatvės.
Lina Zinkevičienė
Lina Zinkevičienė / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

Po internete išplitusių P.Čimbaro sūnaus, 24 metų Modesto Čimbaro instagramo nuotraukų, kuriose jis pozuoja apsikabinęs guminę moterį bei trauktinės butelį, žemės ūkio ministras Andrius Palionis nusprendė, kad viceministru jis nebus.

Ministro ketinimai į pavaduotojus skirti visiškai nieko bendro su žemės ūkiu neturėjusį jaunuolį vertė stebėtis ne vieną.

Tačiau 15min sužinojo, kad M.Čimbaras būtų buvęs ne vienintelis politiko giminaitis radęs darbo vietą ministro pašonėje. Naujoji ŽŪM kanclerė yra LSDDP Biržų skyriaus pirmininko, partijos prezidiumui priklausančio R.Vaigino duktė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ritas Vaiginas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ritas Vaiginas

Ministrui A. Palioniui nėra žinomi ŽŪM kanclerės giminystės ryšiai.

R.Vaiginas yra išrinktas į Biržų rajono savivaldybės tarybą, šiuo metu jis dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje infrastruktūros direktoriumi.

ŽŪM Ryšių su visuomene skyrius 15min perdavė ministro komentarą: „Ministrui A. Palioniui nėra žinomi ŽŪM kanclerės giminystės ryšiai.“

Tačiau informaciją apie šiuos ryšius penktadienį 15min patvirtino pati L.Zinkevičienė.

„Na, aš visai nesutikčiau, – 15min paklausta, ar galėjo giminystės ryšiai nutiesti kelią į pareigas, sakė ji. – Aš pati daugiau kaip penkerius metus dirbau dviejose pavaldžiose ŽŪM įstaigose, esu prisilietusi prie įvairių temų, susijusių su ŽŪM. Manau, kad mano patirtis tą lėmė, o ne kažkokie šeimyniniai ryšiai.“

Ji atkreipė dėmesį, kad ir pati priklauso „socialdarbiečių“ partijai, politinės jėgos puslapyje nurodoma, kad L.Zinkevičienė yra partijos Etikos komisijos narė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Palionis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Palionis

Iki tapdama kanclere ji ŽŪM žinioje esančioje įmonėje „Pieno tyrimai“ ėjo Teisės ir personalo skyriaus vadovės pareigas, prieš tai valstybės įmonėje „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ buvo teisės personalo vadovė bei Bendrųjų reikalų skyriaus vadovė. L.Zinkevičienė yra dirbusi Susisiekimo ministerijai pavaldžioje Valstybinėje geležinkelio inspekcijoje Teisės skyriuje, prieš tai darbavosi „Lietuvos antidopingo agentūroje“.

Trisdešimtmetė L.Zinkevičienė Mykolo Romerio universitete yra įgijusi Teisės ir valdymo bakalauro laipsnį, Vilniaus universitete – Viešosios teisės magistro laipsnį.

Neseniai viceministru paskirtas kitas „socialdarbietis“ Petras Narkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius