Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 17

Naujosios Zelandijos ministras: mūsų santykiai su Europa bus geresni, jeigu Britanija joje liks

Naujosios Zelandijos ryšys su Europa bus stipresnis, jeigu Didžioji Britanija liks Europos Sąjungoje (ES), sako Vilniuje viešintis Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministras Murray McCully.
Flotilė Temzėje
Flotilė Temzėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes esame įsitikinę, (...) kad Europa bus stipresnė, jei Jungtinė Karalystė liks, Naujosios Zelandijos ryšys su Europa bus stipresnis, jei Jungtinė Karalystė liks, ir Naujosios Zelandijos ryšys su Jungtine Karalyste bus stipresnis, jeigu Jungtinė Karalystė liks Europos Sąjungos dalimi“, – žurnalistams penktadienį sakė M.McCully.

Tai ministras teigė likus savaitei iki referendumo, per kurį britai balsuos, ar šaliai likti ES nare. Ketvirtadienį paskelbta „Survation“ gyventojų apklausa rodo, kad 52 proc. yra už Britanijos išėjimą iš ES. Tą pačią dieną paskelbta „Ipsos Mori“ apklausa parodė, kad „Brexit“ šalininkų stovykla siekia 53 proc. gyventojų.

Naujoji Zelandija priklauso Tautų Sandraugai, kurią sudaro 53 šalys ir kurios teritorija yra panaši į buvusios Britų imperijos. Ši nedidelė Ramiajame vandenyne esanti šalis yra buvusi Britanijos kolonija, o formali jos vadovė šiuo metu yra Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį žurnalistams sakė, kad britų sprendimas palikti ES gali paskatinti decentralizacijos nuotaikas ir kitose Bendrijos šalyse.

Jis teigė besitikintis, kad Didžiosios Britanijos gyventojai nuspręs likti ES.

„Mums tai yra labai svarbi partnerė ir vertybiškai, ir ekonomiškai, ir pagaliau tas buvimas Europos Sąjungoje sutvirtina Europos pozicijas tiek ekonomikoje, tiek politikoje“, – kalbėjo ministras.

Referendumas dėl likimo ES Didžiojoje Britanijoje vyks birželio 23 dieną.

VIDEO: Ką svarbu žinoti apie Jungtinėje Karalystėje vykstantį referendumą dėl narystės ES?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius