Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 27

Naujuoju ugniagesių vadovu siūlomas Vytas Kaziliūnas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriumi siūloma skirti Vytą Kaziliūną.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas / PAGD nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad V.Kaziliūnas į pareigas turėtų būti skiriamas penkeriems metams.

Pastaruoju metu jis vadovavo Lietuvos gaisrinės saugos asociacijai, vienijančiai gaisrinės saugos ir ugniagesybos specialistus. 2008–2016 metais V.Kaziliūnas dirbo PAGD direktoriaus pavaduotoju.

Kandidatas vadovauti šalies ugniagesiams praėjusį pavasarį buvo atleistas iš tarnybos pagal Vidaus tarnybos statuto straipsnį, numatantį, kad pareigūnas atleidžiamas, kai „panaikinama jo pareigybė ir jis nesutinka eiti jam pasiūlytų kitų pareigų“.

Vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Pats V.Kaziliūnas BNS sakė, kad tarnybą paliko, nes jau buvo užsidirbęs pensiją.

„Vieno pavaduotojo etatas buvo sumažintas, palikti du pavaduotojai, man dar buvo pasiūlyta užimti toliau pareigas, bet jau plačiau, kuruojant ne tik priešgaisrinę priežiūrą, bet ir civilinę saugą, tai aš tiesiog nutariau, kad tiek metų išdirbus, ko gero, laikas į pensiją“, – teigė jis.

56-erių V.Kaziliūno kandidatūrą Vyriausybei teikiantis vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas nurodė, kad jis yra nepriekaištingos reputacijos, pasižymi analitiniu mąstymu, turi ilgalaikę vadovavimo patirtį, tarpinstitucinio ir tarptautinio bendradarbiavimo patirties, sugeba strategiškai planuoti, efektyviai organizuoti įstaigos veiklą.

E.Misiūnas BNS sakė, kad renkantis naują PAGD direktorių svarstytos ir dabartinių departamento direktoriaus pavaduotojų kandidatūros.

„Svarstėme (pavaduotojus), bet nepasirinkome. Manėme, kad šis kandidatas, kuris dabar teikiamas, tikriausiai geriau atliktų tas pareigas“, – teigė ministras.

Be nuolatinio vadovo PAGD liko į pensiją lapkritį išėjus Remigijui Baniuliui, laikinuoju departamento vadovu tuomet paskirtas jo pavaduotojas Jūris Targonskas. Antro pavaduotojo pareigas eina Vygandas Kurkulis.

Vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius