Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 08 13

NBFC plečiasi į Kauną ir Klaipėdą, samdys daugiau darbuotojų

Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras (NBFC), centralizuojantis viešojo sektoriaus įstaigų buhalterinės apskaitos ir personalo administravimo funkcijas, šiuo metu Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje ieško keliasdešimt darbuotojų. Darbo rinkoje žvalgomasi personalo administravimo ir buhalterinės apskaitos specialistų, taip pat vidurinės grandies vadovų.
Biurokratai
Biurokratai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešime rašoma, kad Vyriausybei pritarus Finansų ministerijos planams, NBFC nuo spalio centralizuos 43 Kultūros ir Teisingumo ministerijoms pavaldžių įstaigų personalo administravimo funkcijas. Šiame etape 16 darbo vietų bus sukurta Kaune ir 12 darbo vietų – Klaipėdoje.

Šiuo metu NBFC centralizuotai atlieka daugiau kaip 170 viešojo sektoriaus įstaigų personalo ir buhalterinės apskaitos administravimo funkcijas ir aptarnauja apie 26 000 darbuotojų jose. Planuojama, kad nuo šių metų spalio NBFC aptarnaus 32 000 viešojo sektoriaus darbuotojų 215-oje įstaigų.

Nuotolinio darbo planai

NBFC vertina galimybes organizuoti veiklą, derinant dalies darbuotojų darbą biure su nuotoliniu darbu. Skaičiuojama, kad įstaigai, veikiančiai visos šalies mastu, pakaktų 3-4 biurų regionuose, kad joje dirbti būtų patrauklu praktiškai bet kur Lietuvoje gyvenančiam specialistui.

Anot NBFC vadovo Antano Matusos, toks darbo organizavimas sudarytų galimybes prisijungti prie NBFC komandos ne tik kvalifikuotiems specialistams iš miestų, kuriuose vystoma NBFC veikla, bet ir iš aplinkinių regionų bei leistų sutaupyti valstybės lėšų dideliems biurams išlaikyti.

Valstybės biudžetinių įstaigų dalies funkcijų centralizavimą numatoma baigti iki 2022 m. pabaigos

Planuojama, kad visų Vyriausybei atskaitingų biudžetinių valstybės įstaigų (beveik 330 įstaigų, kuriose dirba virš 100 tūkst. darbuotojų) tiek personalo administravimo, tiek buhalterinės apskaitos funkcijų centralizavimas bus baigtas iki 2022 m. pabaigos.

Vertinama, kad visų Vyriausybei atskaitingų valstybės įstaigų buhalterinės apskaitos ir personalo administravimo funkcijų centralizavimo naudos potencialas gali siekti iki 40 mln. eurų kasmet.

NBFC yra LR Finansų ministerijai pavaldi įstaiga. NBFC komandoje visoje Lietuvoje šiuo metu dirba daugiau kaip 400 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius