-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13

Ne, oro uostai ir traukinių stotys Lietuvoje neužsidaro

Dėl COVID-19 protrūkio išaugusiu dėmesiu naudojasi ne tik feisbuke aktyvūs verslininkai. Menkai žinomi tinklalapiai melagingomis antraštėmis ieško dėmesio.
Italijos krepšininkai Kauno oro uoste
Italijos krepšininkai Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min polapyje – visos naujienos apie koronavirusą

„Lietuvoje dėl koronaviruso uždaromi darželiai, mokyklos, oro uostai, traukiniai ir stotys“, – skelbia tinklalapis befa.lt. Per mažiau nei valandą nuoroda pasidalino beveik 100 socialinio tinklo vartotojų.

15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė
15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė

Tuo metu publikacijoje pateikiama Vyriausybės tinklalapyje skelbta informacija. Plagiato tikrinimo įrankio copyleaks.com duomenimis, feisbuke skelbiamos publikacijos tekstas – 99,6 proc. sutampa su skelbiamu Vyriausybės tinklalapyje.

Tačiau Vyriausybė nei žodžiu neužsimena apie uždaromus oro uostus ar traukinių stotis. Tekstu, kuriuo naudojasi befa.lt, pranešama, kad dėl COVID-19 dviems savaitėms uždaromos švietimo įstaigos. Feisbuke skelbiamos publikacijos antraštė – melaginga.

Meluoti tinklalapiams apsimoka. Kuo daugiau žmonių paspaudžia jų nuorodas, tuo daugiau pinigų galima uždirbti iš reklamos. Išauginus tinklalapio lankytojų skaičių šį galima parduoti už kelis šimtus ar tūkstančius eurų.

15min primena, kad ketvirtadienį Vyriausybės sprendė, kaip užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Mėnesį rekomenduojama niekur nekeliauti.

Jei rekomendacijos bus nevykdomos piktybiškai, gyventojams gresia atsakomybė. Ugdymo procesą, viešus renginius tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse Vyriausybė stabdo dviem savaitėms, bet leis tėvams tuo metu gauti nedarbo išmokas.

Oficialią informaciją galima rasti Vyriausybės, SAM ir Užsienio reikalų ministerijos tinklalapiuose bei kreiptis į visą parą veikiančią oficialią karštąją liniją telefonu +370 618 79984.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius