Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Ne visi Naujosios Sąjungos nariai nori įsilieti į Darbo partiją

Šeštadienį Vilniuje turėtų vykti Naujosios sąjungos (socialliberalų) suvažiavimas, kuriame bus aptarta partijos reorganizacija, prijungiant ją prie Darbo partijos (DP), tačiau ne visi Naujosios sąjungos nariai tam pritaria, rašo „Vilniaus diena“.
Darbo partijos siuvenyrai.
Darbo partijos siuvenyrai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gegužės viduryje surengtame socialliberalų tarybos posėdyje buvo pritarta dėl prisijungimo prie vienos didžiausių opozicinių politinių jėgų, buvo priimta deklaracija dėl dviejų partijų konsolidavimo. Šią deklaraciją dar turi patvirtinti šeštadienį rengiamas socialliberalų forumas. Liepos 9 d. įvyks ir DP suvažiavimas, kuriame taip pat bus svarstomas šis klausimas. Iki jo turėtų būti pasirašyta dviejų partijų vadovų sutartis dėl susijungimo sąlygų.

Po liepos 9-osios bus laikoma, kad visi teisiniai veiksmai atlikti. Jais vadovaujantis Teisingumo ministerijoje ir Registrų centre bus atlikti visi būtini veiksmai, kad susijungimas būtų įteisintas.

Tačiau ne visi Naujosios sąjungos nariai pritaria tokiam partijos žingsniui.

„Sakyčiau taip – kaip parodė diskusijos skyriuose, apklausos – absoliuti dauguma mūsų partijos narių pritaria, kad ją reikia reorganizuoti. Bet ne visi sutinka, kad reikia ją pertvarkyti prijungiant prie DP“, – tvirtino partijos pirmininkas Artūras Paulauskas..

Paklaustas, kiek socialliberalų gali nepereiti į DP gretas susijungus partijoms, A.Paulauskas paminėjo, kad „galbūt iki kokio trečdalio, tikrai ne daugiau“.

Apie tai, kad nenorėtų jungtis su DP, kalba kai kurie socialliberalų skyriai Kretingoje, Utenoje, Elektrėnuose ir dar keliose savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius