Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 18

Neįgaliesiems nepritaikyta nuovaža Lazdijuose: „Rodoma, kad žmonės su negalia čia nereikalingi“

15min tęsia projektą „Atvirumo galia“. Į redakciją kreipėsi skaitytoja Giedrė, Lazdijuose pastebėjusi netinkamą nuovažą. Ši esą yra privataus asmens teritorijoje, todėl Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai negali vykdyti šios nuovažos pritaikymo neįgaliesiems rekonstrukcijos darbų. Vis dėlto savivaldybė žada imtis veiksmų, kad išspręstų šią bėdą.
Pandusas Lazdijuose
Pandusas Lazdijuose / 15min skaitytojos Giedrės nuotr.

„Lazdijuose po susitikimo nuėjome pavalgyti į kavinę Lazdijų centre ir prie pat jos užfiksavome štai tokį pandusą“, – siųsdama nuotrauką rašė Giedrė.

Ji pastebėjo, kad vieta tarsi „įrengta“ žmonėms su judėjimo negalia, bet suniokota ir netvarkoma.

„Mano galva, tai yra blogiau, negu būtų tiesiog neįrengta, nes toks pandusas yra visiems (turintiems negalią ar jos neturintiems, vaikams ir suaugusiems) aiškiai rodomas ženklas, kad žmonės su negalia čia nelabai reikalingi“, – apibendrino ji.

Kreipsis į šalia aikštės esančių sklypų savininkus

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė viešiesiems ryšiams Justė Balytaitė 15min teigė, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracija yra susipažinusi su šia situacija.

„Vietinio ūkio, Architektūros ir aplinkosaugos skyrių, Lazdijų miesto seniūnijos specialistai dar kartą analizavo gautą nusiskundimą. Buvo nustatyta, kad nuotraukoje užfiksuota neįgaliesiems skirta nuovaža yra privataus asmens teritorijoje, todėl Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai negali vykdyti šios nuovažos pritaikymo neįgaliesiems rekonstrukcijos darbų“, – teigė ji.

Lazdijų savivaldybės nuotr. /Privačios teritorijos riba
Lazdijų savivaldybės nuotr. /Privačios teritorijos riba

Už Lazdijų miesto infrastruktūros priežiūrą atsakingi Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai ne kartą yra kreipęsi į šalia Lazdijų Nepriklausomybės aikštės esančių sklypų savininkus ir įspėję dėl viešosios tvarkos pažeidimų bei prašę, raginę sutvarkyti įėjimus, kurie būtų pritaikyti ir neįgaliesiems.

„Kadangi norime užtikrinti, kad miesto infrastruktūra būtų pritaikyta neįgaliesiems, dar kartą kreipsimės į privačių teritorijų savininkus ir prašysime sutvarkyti nuovažas arba suteikti leidimą Lazdijų rajono savivaldybės administracijai vykdyti rekonstrukcijos darbus“, – žadėjo J.Balytaitė.

Anot jos, Lazdijų mieste vykdant infrastruktūros gerinimo darbus, naujai įrengiami šaligatviai ir įėjimai pritaikomi neįgaliesiems. Įrengtos nuovažos prie įėjimų į Lazdijų rajono savivaldybės administracijos, viešosios bibliotekos, meno mokyklos, ligoninės, policijos komisariato ir kitus pastatus.

Dėkojame Giedrei už atsiųstą informaciją ir nuotrauką.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie jas, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašą 15min.lt. Portale startavo projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus dar kartą susisiekta ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius