Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07

Neįgaliųjų socialinės įmonės „Vairidas“ byla keliauja į teismą

Vilniaus neįgaliųjų socialinė įmonė „Vairidas“ klastojo dokumentus ir neskaidriai laimėjo valymo paslaugų konkursus, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 500 tūkst. eurų, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Baigta nagrinėti baudžiamoji byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

FNTT bendrovės pavadinimo neatskleidžia, tačiau nurodo, kad įmonė 2015 metais dalyvavo Europos Sąjungos paramą administruojančios agentūros, elektros perdavimo įmonės ir kelių valstybės institucijų patalpų valymo konkursuose.

BNS žiniomis, tai yra „Vairidas“, kuri 2015 metais laimėjo Nacionalinės mokėjimų agentūros ir „Litgrid“ konkursus.

Nustatyta, kad 34-erių bendrovės vadovo Gintaro Šešplaukio sūnus suklastojo dokumentus apie įmonės sutartis, pelną ir nuostolius, energetikos darbuotojų kvalifikaciją. Jis nurodė, kad bendrovė yra įvykdžiusi valymo paslaugų sutarčių, nors realiai šį verslą pradėjo tik 2014 metais, be to, jis suklastojo duomenis apie pardavimų pajamas, nurodęs, kad jos siekia daugiau kaip 350 tūkst. eurų, o realiai jos buvo apie 63 tūkst. eurų.

Be to, Valstybinės energetikos inspekcijos duomenimis, bendrovė neturėjo teisės atestuoti energetikos darbuotojų ir jos neva išduoti jų kvalifikacijos pažymėjimai yra negaliojantys.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius