Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 22

Neįgalų vaiką į Kauno klinikinę ligoninę atlydėjusi moteris: mes užsikeberiojome, o kaip kiti?

15min sulaukė skaitytojos skundo dėl Kauno klinikinės ligoninės – esą odos dispanseryje liftu į antrą aukštą galima patekti tik iki 15 val. O ką daryti, jei atvykote po šio laiko?
Neveikęs liftas Kauno klinikinėje ligoninėje
Neveikęs liftas Kauno klinikinėje ligoninėje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Teko lankytis Kauno klinikinės ligoninės odos dispanseryje – lydėjau asmenį. Susidarius keblumui patekti į antrąjį aukštą, į gydytojo kabinetą, mums buvo paaiškinta, kad liftas dirba tik iki 15 val.“, – laiške redakcijai dėstė moteris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Neveikęs liftas Kauno klinikinėje ligoninėje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Neveikęs liftas Kauno klinikinėje ligoninėje

Anot jos, ji su mažamečiu atvyko jau gerokai po 15 val.

„Mūsų lydimas ligonis buvo vaikas, šiek tiek vaikštantis, tai mes užsikeberiojome. Bet va kaip su tais, kurie tik vežimėlyje?“ – retorinį klausimą kėlė Sonata.

15min fotografas, nuvykęs į vietą, įsitikino, kad liftu naudotis galima tam tikromis valandomis, darbo dienomis. Vis dėlto ligoninės personalas nurodė, kad netoli yra kitas – nuolat veikiantis – liftas, kuriuo galima pasinaudoti.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Veikiantis liftas priimamajame, Kauno klinikinėje ligoninėje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Veikiantis liftas priimamajame, Kauno klinikinėje ligoninėje

Sukėlė teisininkų susirūpinimą

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė sako, kad aprašyta situacija sukėlė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos teisininkų susirūpinimą, todėl jie paskambino atsakingam klinikos vadovui. Žodžiu kalbėtis atsisakyta, todėl tarnyba kreipėsi raštu.

„Pateikta medžiaga kelią įtarimų dėl galimos žmonių su negalia diskriminacijos. Pagal lygių galimybių įstatymą, paslaugų teikėjai (įskaitant ir viešųjų) privalo sudaryti vienodas sąlygas gyventojams jomis naudotis nepaisant negalios. Pastebėtina ir tai, kad tokie trukdžiai laisvai patekti iš pirmo į antrą aukštą apsunkina ne tik žmonių su negalia, bet kitų gyventojų, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus ar tėvų su mažais vaikais“, – komentavo I.Švaraitė.

Praėjusių metų rugpjūtį lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė priėmė sprendimą dėl kitos Kauno poliklinikos infrastruktūros nepritaikymo.

Pasirūpins nuorodomis ir teiks paraišką dėl naujo lifto

VšĮ Kauno klinikinės ligoninės Komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas teigia apgailestaujantis dėl pacientų patiriamų nepatogumų.

„Mes turime visą parą veikiantį liftą. Iš jo galima pasiekti Konsultacinės bei Odos ir venerinių ligų poliklinikos patalpas, tik kelias iki ten yra ilgesnis. Pasirūpinsime, kad į jį būtų nuorodos. Taip pat teikiame paraiškas naujų liftų, kuriems nereikėtų liftininko, pirkimui, nes savomis lėšomis pakeisti senojo tipo liftus būtų sudėtinga“, – tikino S.Tvirbutas.

Dėkojame Sonatai už atsiųstą informaciją.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie ją, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašus 15min.lt. Portale netrukus startuos projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus susisiekta dar kartą ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius