-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 19

Neįtikėtina balionų kelionė: paleisti Kaune nuskriejo iki Estijos ir nusileido miške

„Tuo buvo sunku patikėti. Tris dideles puokštes balionų į orą paleidome Kaune, o viena iš jų nuskriejo iki Estijos ir nusileido netoli Tartu miesto. Balionai skrido beveik 500 kilometrų“, – sakė Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ vadovė Evelina Stankevičienė.
Kaune vaikų paleisti balionai nuskriejo iki Estijos.
Kaune vaikų paleisti balionai nuskriejo iki Estijos. / Sirje Nestor nuotr.

Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė balionus paleido Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio išvakarėse.

Į dangų pakilo trys geltonos, žalios ir raudonos spalvų balionų puokštės, iš viso – 125 balionai. Šimtas jų buvo skirta Lietuvai, 25 – mokyklos-darželio jubiliejui, kurį įstaiga taip pat švenčia vasario mėnesį.

Mokyklos darželio "Šviesa" nuotr. /Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė į dangų paleido 125 balionus, o viena jų puokštė nuskriejo iki Estijos.
Mokyklos darželio "Šviesa" nuotr. /Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė į dangų paleido 125 balionus, o viena jų puokštė nuskriejo iki Estijos.

Kartu su balionais skrido ir vaikų mintys. Mokyklos auklėtiniai kartu su savo šeimomis rašė priežastis, kodėl gera gyventi Lietuvoje. Ant popieriaus užrašytos vaikų mintys buvo pritvirtintos prie balionų. Greta savo minčių vaikai užrašė ir savo mokyklos-darželio pavadinimą.

„Mes galvojome, gal viena iš balionų puokščių nusileis kur nors Lietuvos kaime, o vaikų mintis perskaitys kaimo senolė. Taip į jos namus atnešime šviesos ir šilumos“, – pasakojo E.Stankevičienė.

Tačiau rezultatas viršijo lūkesčius. Jau kitą dieną į mokyklos paskyrą socialiniame tinkle parašė estė Sirje Nestor. Pasirodo, kad žalioji balionų puokštė nusileido miške netoli Tartu miesto.

Pagal pavadinimą socialiniame tinkle susiradusi Kauno mokymo įstaigą, ji atsiuntė miške rastų balionų nuotrauką.

Moteris rašė apgailestaujanti, jog nemoka lietuviškai, o balionų iš Lietuvos puokštę net svarstė perduoti šalies Prezidentui.

Kauno mokyklos-darželio "Šviesa" nuotr. /Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė paleido 125 balionus, o viena jų puokštė nuskriejo iki Estijos.
Kauno mokyklos-darželio "Šviesa" nuotr. /Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė paleido 125 balionus, o viena jų puokštė nuskriejo iki Estijos.

Pasak E.Stankevičienės, sulaukusi tokios žinios iš Estijos džiaugėsi visa mokyklos bendruomenė, kuriai tai – išskirtinis ir netikėtas įvykis.

„Simboliška ir tai, kad estai savo šimtmetį švęs vasario 24 dieną, o „Šviesos“ vaikų siuntinį jau gavo“, – sakė E.Stankevičienė.

Beje, visos trys balionų puokštės buvo įvardytos pagal mokyklos-darželio vaikų grupes.

„Taip jau nutiko, kad į Estiją nuskrido smalsiukų, darbštukų iš išradukų grupių balionai. Tad sakome, kad į naująjį šimtmetį mes žengiame smalsiai, drąsiai ir išradingai“, – kalbėjo E.Stankevičienė.

Mokyklos bendruomenė viliasi, jog galbūt atsilieps tie, kas rado geltonų ir raudonų balionų puokštes su vaikų palinkėjimais, mat kuria kryptimi juos nupūtė vėjas – nežinia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius