Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

Nemokami sveikatos tikrinimai sutraukė eiles

Nors buvo skelbta, kad Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai sveikatą ketvirtadienį tikrins nuo 9 val. ryto, tačiau žmonės prie kabinetų pradėjo būriuotis likus valandai iki patikrinimų.
Sveikatos patikrinimas
Sveikatos patikrinimas / BFL nuotr.
Temos: 2 Sveikata Klaipėda

Kaip ir įprasta, labiausiai patikrinimais susidomėjo Klaipėdos senjorai. Per dieną sveikatą pasitikrino daugiau nei 100 žmonių.

Žmonės galėjo pasimatuoti kraujo spaudimą, sužinoti cholesterolį, pasinaudoti kūno masės analizatoriumi. Pastarasis aparatas bene labiausiai sudomino susirinkusius žmones. Basomis užlipus ant specialių svarstyklių, įmanoma sužinoti ne tik tikslų svorį, bet ir kūno masės indeksą, riebalų ir raumenų masės santykį, aparatas parodo, kiek reikėtų suvartoti kalorijų per dieną ir kiek jų sudegnti, kad svoris būtų optimalus. Taip pat klaipėdiečiams buvo teikiama informacija apie Valstybines lėtinių susirgimų ankstyvosios diagnostikos ir prevencijos programas.

„Kadangi ši akcija skirta paminėti pasaulinei širdies dienai, ypatingą dėmesį skyrėme būtent į širdies ligas ir negalavimus. Juos neretai parodo padidėjęs kraujo spaudimas. Deja, didesnis nei norma spaudimas diagnozuotas daugumai žmonių. Be to nemažai susirinkusių klaipėdiečių turi antsvorį, kuris gali paskatinti įvairių širdies ligų atsiradimą“ , - pasakojo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro atstovė Roberta Tamulevičiūtė. 

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras uostamiestyje tokias akcijas rengs ir ateityje, nes susidomėjimas jomis didžiulis. Nemokamai pasitikrinti sveikatą kitą savaitę galės ir neringiškiai.
2010 m. rugsėjo 27 d. Juodkrantėje 10.30 - 12.30 val. Juodkrantės medicinos punkte, Kalno g. 26.;
2010 m. rugsėjo 27 d. Nidoje 15.00 - 17.00 val. – Neringos pirminės sveikatos priežiūros centre, Taikos g. 11. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius