Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 22

Nepilnametės švedės nužudymu kaltinami lietuviai teikia apeliacinius skundus dėl suėmimo

Nepilnametės švedės Lisos Holm nužudymu kaltinami broliai lietuviai teikia apeliacinius skundus dėl suėmimo. Kaip rašo portalas aftonbladet.se, jie neigia esantys susiję su šia 17-metės žmogžudyste.
Lisa Holm
Lisa Holm
Temos: 2 Lietuviai Švedija

Praėjusį ketvirtadienį apeliacinį skundą dėl suėmimo pateikė jaunesnysis iš brolių, pirmadienį tai padarė ir vyresnysis. Jį ginančios advokatės teigimu, „suėmimui visiškai nėra teisinio pagrindo“.

35-erių vyras iš Lietuvos neigia bet kokį dalyvavimą, vykdant šį nusikaltimą, – apeliaciniame skunde per savo advokatę Inger Ronnback perduoda lietuvis.

Liudininkai gali būti paveikti

Advokatės teigimu, didelis žiniasklaidos dėmesys šiam atvejui galėjo turėti įtakos liudininkų pasakojimams.

Apeliaciniame skunde taip pat teigiama, kad „absoliučiai nėra techninių įrodymų“. Jos klientas lietuvis gyveno netoli tos vietos, kurioje buvo rastas L.Holm kūnas. Vis dėlto, anot teisininkės, tai dar nieko neįrodo.

„Tai, kad jis gyvena rajone ir pažįsta tą vietą, negali būti svarus įrodymas“, – teigė ji. Advokatė atkreipė dėmesį į tai, kad įtariamieji dėl nužudymo yra iš Lietuvos. Jos teigimu, tai, kad jis ir jo šeima nėra Švedijos piliečiai, gali turėti įtakos bylai.

Priminsime, kad birželio 12 d. vakarą Švedijos policija sulaikė du lietuvius brolius ir vyresniojo žmoną dėl įtarimų nužudžius 17-metę švedę L.Holm. Birželio 16 d. Švedijos Skaraborgo teismas leido suimti tris įtariamuosius: broliai įtariami L.Holm nužudymu, o vyresniojo žmona – nusikaltimo slėpimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius