-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 26

Nerijus Mačiulis: po rinkimų Lenkija gali oponuoti glaudesniam ES bendradarbiavimui

Lenkijos opozicinei konservatyviajai partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) sekmadienį triuškinamai nugalėjus valdančiąją centristinę Piliečių platformą (PO), gali lėtėti glaudesnis ekonominis Europos Sąjungos bendradarbiavimas, mano „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas.
Referendumas Lenkijoje
Rinkimai Lenkijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau Nerijus Mačiulis teigia, kad jeigu naujoji Lenkijos valdžia plėtos rytinius šalies regionus, tai gali atnešti naudos ir Lietuvai.

Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra įšalę ir nepavadinčiau jų draugiškais ir aktyviais, tai didelio pokyčio čia turbūt nebus, – sakė N.Mačiulis.

„Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra įšalę ir nepavadinčiau jų draugiškais ir aktyviais, tai didelio pokyčio čia turbūt nebus. Tai reiškia, kad ir tolimesnis progresas, vystant kažkokius projektus, pavyzdžiui, energetikos srityje, tikrai nebus lengvas. Manau, čia didesnis pavojus, kokį vaidmenį dabar Lenkija atliks Europos Sąjungoje, nes tai yra labai atvirai euroskeptiška partija, nusiteikusi prieš daugelį politikos priemonių ir iniciatyvų, kuriuos įgyvendina Europos Sąjunga. Viena sričių – pabėgėlių priėmimas, bet yra ir daugiau sričių, kur nuomonė skiriasi nuo bendros ES pozicijos“, – BNS sakė N.Mačiulis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Mačiulis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Mačiulis

Pasak jo, euroskeptiko Jaroslawo Kaczynskio vadovaujama PiS gali stabdyti glaudesnį ekonominį ES bendradarbiavimą.

„Tai reiškia, kad viena iš didžiausių ES valstybių gyventojų prasme, turbūt užims oponuojantį vaidmenį ir turbūt nepadės siekiant glaudesnio bendradarbiavimo ir bendros ekonominės ir socialinės politikos. Šiuo aspektu, manau, ir Lietuvai nėra kuo džiaugtis ir apskritai Europos Sąjungoje tęsiasi tendencija, kai vis didesnę galią įgyja euroskeptiškos partijos“, – teigė N.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius