Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 18

Neringa Venckienė nenori būti sugrąžinta iš JAV į Lietuvą ir prašo pinigų gynybai

Į JAV prieš trejus metus pabėgusi dabar jau buvusi teisėja ir Seimo narė Neringa Venckienė ketvirtadienį išplatino laišką, kuriame paprašė paramos. Bėglė teigia, kad pinigų jai reikia greitai JAV prasidėsiančiam jos teismui. JAV vykdys Lietuvos prokurorų prašymą pradėti N.Venckienės ekstradiciją.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žinau, kad ir kaip besistengtų tikrieji nusikaltėliai, tiesa vieną dieną paaiškės. Tai – tik laiko klausimas. O šiuo metu man reikalinga jūsų, mane palaikančių, parama“, – socialinio tinklo „Facebook“ „Drąsos kelio“ puslapyje paskelbtame laiške sako N.Venckienė. 

„Į užsienio teismą persikels mano, Neringos Venckienės, pavojingiausios visų laikų Lietuvos kaltinamosios – 40 kriminalinių veikų – istorija. Taip pat persikels ir visa neištirta tragiška pedofilijos byla“, – tvirtina ji. 

Laiške buvusi parlamentarė dar kartą išdėstė savo nuomonę apie visą Garliavos istoriją. 

Papasakosiu apie matytą baisumą ir šlykštumą „vykdant teismo sprendimą „perduodant vaiką“ be prievartos“ ir reikalausiu iš Lietuvos valstybės vaizdo įrašo dėl smurto ir klaikaus teroro.

„Papasakosiu apie matytą baisumą ir šlykštumą „vykdant teismo sprendimą „perduodant vaiką“ be prievartos“ ir reikalausiu iš Lietuvos valstybės vaizdo įrašo dėl smurto ir klaikaus teroro“, – teigia ji.

N.Venckienė kartu žada teisme parodyti, kad Lietuvos teisėsauga yra supuvusi, klesti korupcija, ginami iškrypėliai, persekiojamos aukos. 

„Mums visiems yra skirtas vienoks ar kitoks gyvenimas, likimas ir mirtis. Mes, gyvieji, ateiname į šį pasaulį būti ir veikti. Veikti prasmingai, ir – ne. Kaip bepasibaigtų mano gyvenimas, aš tiksliai žinau, kad jis nebuvo beprasmis. Aš nė karto nepasigailėjau, kad gelbėjau nuskriaustą brolio vaiką“, – laiške rašo N.Venckienė. 

Jos teigimu, bylos prieš ją yra kerštas „už pastangas viešinti iškrypėlių melą“. 

Laiške nurodyta nuoroda nukreipia į „PayPal“ mokėjimo sistemą, per kurią galima paaukoti iš Lietuvos pabėgusiai buvusiai Kauno teisėjai. 

N.Venckienė kaltinama šmeižtu, mirusiojo paniekinimu, piktnaudžiavimu tarnyba, teismo sprendimo nevykdymu, pasipriešinimu pareigūnams, trukdymu antstolei vykdyti teismo pavedimą, piktnaudžiavimu globėjos pareigomis.

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N.Venckienės mandatą.

Į JAV nuo Lietuvos teisėsaugos pabėgusi N.Venckienė gali būti sugrąžinta į Lietuvą. Naujasis generalinis prokuroras Evaldas Pašilis vasario 2 d. 15min vaizdo konferencijoje pranešė, kad  praėjusių metų gruodį JAV pagaliau priėmė Lietuvos prokurorų prašymą dėl N.Venckienės ekstradicijos ir jį pripažino vykdytinu. Generalinis prokuroras teigė, kad N.Venckienė JAV pareigūnų gali būti sulaikyta bet kurią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius