-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 22

Neringoje vežant išvirto dvokiantis nuotekų dumblas: „Tokia smarvė, kad net vimdo“

„Tokia smarvė, kad net vimdo. Panašu į ekologinę katastrofą“, – paskambinusi į 15min sakė skaitytoja, vykusi Neringos keliu. Anot jos, tvyro toks nemalonus kvapas, jog sunku apsakyti. Kaip paaiškėjo, antradienio vakarą tarp Pervalkos ir Juodkrantės ant kelio išvirto dvokiantis nuotekų dumblas, kvapas nukeliavo iki pat Nidos.  
Latvijos pajūris
Dumblas (asociatyvinė nuotr.) / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Nidoje į transportą antradienį buvo pakrautas išvalytas dumblas, susidarantis po nuotekų valymo. Neringoje šių atliekų kaupti neleidžiama, tad dumblas išgabenamas iš Kuršių nerijos. Vežant dumblą atsidarė sunkiasvorio automobilio bortas ir dumblas tarp Pervalkos ir Juodkrantės išsivertė ant kelio, pasklido aštrus kvapas. Bendrovė „Neringos vanduo“ dėl dumblo išvežimo yra sudariusi sutartį su įmone „Klaipėdos miesto tvarka“, kurios automobiliai gabena šias atliekas.

Kaip 15min sakė bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriaus pavaduotojas Darius Vaitkevičius, šis dumblas gabenamas kartą per metus. Automobiliais išvežama apie 300 tonų dumblo. Vienas automobilis išgabena apie 20 tonų.

„Šis dumblas vežamas tręšimui. Vakar buvo vežamas iš Nidos valymo renginių prie Kretingalės, Klaipėdos rajone. Ūkininkai ima jį, pasidaro planus ir tręšia laukus. Per metus po vieną kartą vežame, kai susikaupia didelis kiekis. Dabar kaip tik nori tręšti, nes vasaros gale, rudens pradžioje geriausias metas, vėliau neišeina į laukus važiuoti. Visas dumblo išvežimas trunka apie savaitę, šią savaitę ir darbavosi“, – sakė D.Vaitkevičius.

Pasak pavaduotojo, atsidarius bortui ant kelio išvirto apie pora tonų dumblo. Netrukus buvo iškviestas specialus transportas, imtasi visų priemonių jį surinkti.

„Darbai baiginėjami, dar reikia nuplauti, prašluoti. Iš principo, jie viską surinko, nieko nebeliko aplinkoje. Šis dumblas gabenamas tipiniais sunkvežimiais, jo tirštumas yra kaip drėgno juodžemio. Paprasčiausias įvykis, galbūt vairuotojas kažko nepaskaičiavo, gal greitis, o gal tiesiog su bortu kažkas“, – sakė D.Vaitkevičius.

Nors dumblas netrukus buvo surinktas, tačiau pravažiuojančios mašinos šį kvapą nugabeno iki pat Nidos. Dėl pučiančio vėjo aštrus kvapas antradienį buvo jaučiamas Juodkrantėje.

Kvapas tebetvyro ir trečiadienį, mat kažkiek dumblo pateko į kelkraščius, ant žolės. Viliamasi, jog nuplovus kelią kvapas netruks išsisklaidyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius