-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 29

Neringos meras Darius Jasaitis: „Teismo sprendimas Nidą paverstų šiukšlynu“

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, gavęs teismo įpareigojimą nugriauto restorano savininkams per porą mėnesių sumokėti 1,2 mln. eurų, viliasi, kad finansinė našta atiteks centrinei valdžiai. „Neringos biudžetas tokio smūgio nepakeltų. Tektų uždaryti mokyklą arba metus visai nesitvarkyti“, – įsitikinęs D.Jasaitis.
Neringos meras Darius Jasaitis
Neringos meras Darius Jasaitis / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Neringos savivaldybės meras tikino, jog Finansų ministerija jau yra numačiusi sumą, kurią perves Teisingumo ministerijai, kad ši atsiskaitytų su restorano savininkais.

„Vėliau bus svarstoma, per kiek laiko ir ar iš viso savivaldybė turės sugrąžinti tą milijoną. Labai tikiuosi, kad pavyks susitarti, kad Neringos biudžetas nenukentės. Noriu pabrėžti, kad Neringos savivaldybė niekada nesutiko su griovimu ir mes nenorime prisiimti atsakomybės. Jei kažkas buvo nusprendęs, kad reikia griauti, tai tegu ir susimoka“, – aiškino D.Jasaitis. 

Metinis Neringos savivaldybės biudžetas siekia apie 8 mln. eurų. Todėl 1,2 mln. eurų suma, kurios siekia pastatų netekę verslininkai, būtų nepakeliama kurortui. Anot D.Jasaičio, netekus kone šeštadalio biudžeto, sutriktų kurorto gyvenimas. 

„Tuomet reikėtų uždaryti mokyklą, arba visus metus netvarkyti kurorto, nesamdyti gelbėtojų, nevalyti gatvių, paplūdimio. Tuomet nukentėtų jau ne tik neringiškiai, bet ir visos Lietuvos žmonės“, – teigė meras. 

Žuvų restoranas ant Kuršių marių kranto buvo nugriautas po to, kai Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, jog restoranas pastatytas prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai ir nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui. 

Restoraną statę verslininkai turėjo visus leidimus statybai, todėl nugriovę restoraną pateikė ieškinį valdžios institucijoms, kad šios atlygintų patirtą žalą. 

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad verslininkams turi būti atlyginta iki kitų metų sausio 8 d. – t.y. kur kas anksčiau, nei buvo numatęs žemesnės instancijos teismas. 

Vilniaus apygardos administracinis teismas buvo priėmęs sprendimą, kad su verslininkais būtų atsiskaityta iki kitų metų rugpjūčio 1 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius