Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 30

Neringos meras: Vyriausybė turi sumokėti visą kompensaciją už nugriautą restoraną

Teismui įpareigojus Vyriausybę ir Neringos savivaldybę sumokėti 1,15 mln. eurų kompensaciją už Juodkrantėje nugriautą žuvies restoraną, Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad visus pinigus turėtų skirti centrinė valdžia.
Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis
Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Taip, teismo sprendimas yra pusę per pusę, bet, manau, mes įrodėme Vyriausybei, kad visa dalis yra jos, nes tik buvusios Vyriausybės, o ne Neringos savivaldybės sprendimais šis nuostolis yra patirtas“, – BNS penktadienį sakė D.Jasaitis.

Anot jo, Neringos savivaldybė neturi iš kur paimti pusės priteistos sumos, tad Vyriausybei nesutikus prisiimti visų įsipareigojimų, skolą savivaldybė galėtų grąžinti tik per kelis dešimtmečius.

„Neįmanoma, mums tai nepakeliami nuostoliai, bet jei Vyriausybė pareikalaus, tai derėsimės per 20-30 metų tą nuostolį padengti“, – kalbėjo meras.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė, kad Neringos savivaldybė ir valstybė milijoninę žalą turi atlyginti iki kitų metų sausio 8 dienos – anksčiau nei buvo numatęs žemesnės instancijos teismas. Teisingumo ministras Juozas Bernatonis bei Finansų ministerijos atstovai tikino, kad sprendimas bus įvykdytas iki nurodytos datos, o šaltinių apmokėti nuostolius verslui bus ieškoma kitą savaitę.

Teismas verslininkams už nugriautą pastatą bendrovei „Meirona“ yra priteisęs 1,150 mln. eurų ir 5 proc. metinių palūkanų nuo 2013 metų liepos 19 dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

Teismas paskelbė pasigedęs motyvų, kodėl anksčiau sprendimo vykdymas buvo atidėtas iki 2016-ųjų rugpjūčio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius