Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 24

Nesutariama dėl Seimo narių atostogų

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina parlamentarus kuo greičiau priimti Seimo narių garantijų įstatymą, kuriame aptariamas ir atostogų klausimas. Jis parengtas, tačiau įstrigęs Seimo teisės ir teisėtvarkos komitete. Neoficialiai teigiama, kad neskubama jo teikti, nes norima, kad šios kadencijos parlamentarams jis dar negaliotų.
Seimo salė
Seimo salė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo pirmininkas teigia, kad jam apie atostogas nėra kada galvoti. Ir prieš šventes ir po jų – susitikimų maratonai. Tačiau mano, kad oficialiai įteisinti parlamentarų atostogas reikėtų. Tačiau darbo grupės parengtas Seimo narių garantijų įstatymas atgulė Seimo teisės ir teisėtvarkos komitete.

„Teisės ir teisėtvarkos komitetas matyt yra užimtas kitais klausimais. Mes ir raštu Seimo valdybos vardu kreipėmės, kad būtų pakeltas klausimas, kad vėl iš naujo būtų grįžtama prie jo“, – sako V.Pranskietis.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė nemano, kad Seimo narių atostogų klausimas labai svarbus.

„Aš nemanau, kad Seimo narių atostogos, jų trukmė yra tokios vertės dalykas ,kad reikėtų mesti visus klausimus ir pulti spręsti atostogų klausimą. To projekto niekas nemarina, labai keista sąvoka yra marinams projektas, iš tikrųjų tas projektas yra, svarstomi atskiri jo elementai, tikrai mes turėsime sukurti sistema“, – teigia ji.

Nuomonės dėl Seimo narių atostogų įteisinimo išsiskiria. Pasak konservatorės Irenos Degutienės, keblu būtų įteisinus atostogas, pavyzdžiui, skubiai sušaukti parlamentarus į neeilinę sesiją.

Politikos apžvalgininkas Bernardas Gailius sako, keistai atrodo, kaip tokį ne politinį, o paprastą žmogišką klausimą kaip atostogos Seimo nariai ilgai sprendžia.

„Visą laiką, kai tik prasideda kalba apie Seimo narių atlyginimus ar atostogas, ar keliones, jie nepaprastai susijaudina, matyt, įsivaizduoja, kad visi čia juos labai akylai stebi ir niekas nesupranta, kiek šiais laikais žmonės uždirba ir kaip gyvena. Tai mano palinkėjimas būtų šiek tiek mažiau susireikšminti, nes aš manau, kad žmonės šiaip jau supranta, kad Seimo nariai turi gauti atlyginimą, turi išeiti atostogų“, – pastebi jis.

Daugiau nei prieš dešimt metų Seimas svarstė garantijų įstatymą, tačiau tada jam pritarta nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius