Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 06

Netrukus galės atsidaryti vaikų darželiai, visi grožio salonai, odontologijos kabinetai, sporto klubai ir net biurai

Trečiadienį Vyriausybė iki mėnesio galo pratęsė karantiną, bet numatė nemažai režimo palengvinimų, kurių pagrindiniai įsigalios nuo gegužės 18 dienos. Vyriausybė nusprendė, kad nuo tada saugu atsiverti vaikų darželiams, grožio salonams, pamažu atnaujinti veiklą odontologijos klinikoms. Tuo pat metu bus leista su gydytojo leidimu lankyti ligonius, o vyrams dalyvauti gimdymuose. Tuo pat metu bus leidžiami nedideli renginiai lauke, o mėnesio gale – ir viduje. Apie kavinių ir barų veikimą viduje kol kas nekalbama.

Trečiadienio posėdyje Vyriausybė be diskusijų bendru sutarimu nusprendė karantiną pratęsti iki gegužės 31 dienos.

Taip pat nuspręsta, kad jau nuo kitos savaitės lietuviai be suvaržymų galės keliauti į Latviją ir Estiją. Patekimo į Lenkiją sąlygos taip pat švelninamos, tačiau turistams ar tiesiog norintiems apsipirkti dar teks palaukti. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Svarbiausi Vyriausybės sprendimai:

Nuo gegužės 18 dienos:

  • Leisti atsidaryti vaikų darželiams – atnaujinamas ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas.

  • Odontologijos kabinetai galės atnaujinti paslaugų teikimą. Tačiau iki tol jie privalės parengti planą, kaip saugiai etapais bus atnaujinamas paslaugų teikimas ir jį pateikti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

  • Leisti teikti visas grožio paslaugas, bet ribojant klientų srautą, kad vienam klientui tektų ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas.

  • Darbuotojai galės pamažu grįžti į biurus. Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės įmonėse darbą organizuoti ir klientus aptarnauti užtikrinant higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmens apsaugos priemonėmis sąlygas arba nuotoliniu būdu. Anksčiau reikalauta dirbti iš namų, nebent nėra kitos išeities. „Privačiam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje“, – rašoma Vyriausybės priimtame dokumente.

  • Nutarta leisti atsidaryti sporto klubams. Ankstesnių draudimų nutarta nebetaikyti individualioms sporto veikloms, fizinio aktyvumo pratyboms, kai jas veda treneris, ir kai jose dalyvauja ne daugiau kaip 6 asmenys, išskyrus artimus giminaičius. Vienam žmogui turi būti užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas, o tarp žmonių privalo būti ne mažesnis kaip 10 metrų atstumas.

  • Atnaujinamas ligonių lankymas, bet tik – su gydytojo leidimu. Beje, anot premjero Sauliaus Skvernelio, atsivers galimybė vyrams dalyvauti gimdyme.

  • Leisti renginius po atviru dangumi, jei juose dalyvauja ne daugiau kaip 30 žmonių. Vienam asmeniui turi būti užtikrinamas 10 kvadratinių metrų plotas, turi būti išlaikytas 2 metrų atstumas tarp asmenų.

  • Leidžiama veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose. Naikinamas įpareigojimas savivaldybėms užtikrinti vaikų, senukų ir neįgaliųjų priežiūrą.

Nuo gegužės 30 dienos:

  • Leisti renginius ir uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 30 dalyvių. Vienam asmeniui turi būti užtikrinamas 10 kvadratinių metrų plotas, turi būti išlaikytas 2 metrų atstumas tarp asmenų.

Nuo gegužės 11 dienos:

  • Leisti visų transporto priemonių valdymo įgūdžių ir gebėjimų teorinius mokymus bei egzaminus, jei naudojamos apsaugos priemonės ir laikomasi saugumo reikalavimų.

  • Leisti užsienio kalbos mokėjimo vertinimo egzaminus, jei asmuo stoja į užsienio aukštąsias mokyklas. Egzamine negali dalyvauti daugiau kaip 10 asmenų, vienam žmogui tenka 10 kvadratinių metrų plotas, o atstumas tarp žmonių ne mažesnis nei 2 metrai.

Vyriausybė trečiadienį taip pat nusprendė, kad veido apsaugos priemonių nereikia dėvėti maudantis vandens telkiniuose arba pramogaujant ant vandens. Nors dar šalta, ši nuostata įsigalios nuo ketvirtadienio.

Nuo ketvirtadienio taip pat leidžiama sportiniais, pramoginiais ar kitokiais laivais bei vandens transporto priemonėmis gabenti daugiau nei 2 žmones, užtikrinant ne mažesnį kaip 1 metro atstumą tarp jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius