Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30

Niujorke gyvenanti Jūratė Juškaitė: miestas primena siaubo filmą

Uraganui Sandy užgriuvus JAV rytinę pakrantę, vaizdas Niujorko gatvėse primena siaubo filmą, tiesa, ne visame mieste, pasakoja šiame mieste gyvenanti Jūratė Juškaitė. Ekstremali situacija privertė žmones ištuštinti parduotuvių lentynas, o rusų prekeivių klientais tapo net meksikiečiai ir kinai.
Moteris Niujorke
Moteris Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Vakar per audrą buvau iškišusi nosį lauk. Mačiau lyg siaubo filme vėjo į visas puses blaškomą pakabinamą ir šviesas vis dar perjunginėjantį šviesoforą. Medžiai bandė atsilaikyti prieš vėją. Žmonių gatvėje tuo metu, aišku, jau nebebuvo“, – antradienį 15min.lt pasakojo už Atlanto besimokanti lietuvė. „Draugei, kuriai reikia ligonėje daryti injekcijas, davė švirkštus ir liepė leistis vaistus pačiai.“ Tokį vaizdą ji pamatė gatvėje, nors gyvena Brukline, kuris priskirtas pilkajai – ne didžiausios grėsmės zonai. Tiesa, antradienį J.Juškaitė lauke rado tik daugybę nudraskytų medžių lapų – didesnės žalos nepastebėjo. Vėjas kiek aprimo, nors vis dar pučia stipriau nei paprastai. Dėl pranešimų apie artėjančią stichiją pirmiausiai „atakos“ sulaukė parduotuvės – žmonės skubėjo apsirūpinti maisto produktais ir įvairiais būtinais daiktais. „Sekmadienį važiavau apsipirkti – buvo labai ilgos eilės. Užsukau į rusų parduotuvę duonos. Lietuviškos juodos duonos niekas nepirko, tai jos nepritrūkau, visa kita buvo iššluota. Net meksikiečių ir kinų pilna buvo. Paskui su kambarioku stebėjomės, ką jie ten veikė. Turbūt tiesiog ėjo į artimiausią parduotuvę, per daug nesirinkdami, ką ten ras. Paprastai toje parduotuvėje lankosi tik rusai, ukrainiečiai ir žmonės iš Centrinės Azijos. Asmeninio albumo nuotr./Jūratė Juškaitė Metro neveikia. Vienai draugei, kuriai reikia ligonėje daryti injekcijas, davė švirkštus neštis namo ir liepė leistis vaistus pačiai. O kita draugė užstrigo Kalifornijoje, nes skrydžiai atšaukti.“ Bet mergina kurį laiką buvo likusi be interneto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius