Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 13

NMA direktorius E.Bėrontas ir „Fabulos“ valdybos pirmininkas M.Katkus apklausti „MG Baltic“ tyrime

Paramą žemdirbiams skirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) direktorius Erikas Bėrontas ir ryšių su visuomene agentūros „Fabula ir partneriai“ valdybos pirmininkas Mykolas Katkus buvo apklausti politinės korupcijos tyrime, kuriame įtarimai yra pateikti koncernui „MG Baltic“.
Erikas Bėrontas
Erikas Bėrontas / Valstybės kontrolės nuotr.

„Faktą galite pasitvirtinti, taip (buvau) kaip liudytojas“, – BNS ketvirtadienį sakė E.Bėrontas.

Jis nurodė buvęs apklaustas „praėjusią arba užpraėjusią savaitę“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mykolas Katkus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mykolas Katkus

M.Katkus sakė, jog teisėsaugos pareigūnai jį kaip liudytoją apklausė praėjusį trečiadienį.

„Taip, buvau kaip liudytojas atėjęs“, – nurodė jis.

„Fabulos“ vadovas patvirtino, kad buvo apklaustas politinės korupcijos byloje, kurioje įtarimai, be kita ko, pareikšti koncernui „MG Baltic“. BNS žiniomis, NMA direktorius apklaustas tame pačiame tyrime. E.Bėrontas apklausos detaliau nekomentavo.

Tuo metu M.Katkus sakė, kad su ikiteisminiame tyrime figūruojančiu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu bendrauja taip pat, kaip darbo reikalais bendrauja ir su kitų žiniasklaidos priemonių atstovais.

„Aš taip suprantu, kad apklausia visus tuos, kurie kokiame nors kontekste yra bendravę su ponu R.Kurlianskiu“, – teigė M.Katkus. Jis sakė, jog yra bendravęs su R.Kurlianskiu įvairiais klausimais.

Jis nekomentavo, kuo konkrečiai domėjosi teisėsauga, nes teigė negalintis atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba BNS atsisakė patvirtinti, kad M.Katkus ir E.Bėrontas tyrime buvo apklausti kaip liudytojai. Tarnybos atstovė Renata Endružienė tik nurodė, kad šie asmenys tyrime nėra nei įtariamieji, nei specialieji liudytojai.

BNS žiniomis, be kitų epizodų, teisėsauga tiria NMA viešinimo paslaugų pirkimo aplinkybes 2015 metais.

Anksčiau agentūra „Fabula“ vadinosi „Viešųjų ryšių partneriai“ (VRP).

VRP ir NMA 2015 metų vasarį pasirašė 4,6 mln. eurų vertės viešinimo paslaugų sutartį, pagal ją VRP trejus metus turėjo viešinti 2014-2020 metų Kaimo plėtros programą ir kitas NMA administruojamas programas.

2015 metų birželį Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė NMA minėtą sutartį nutraukti, o to nepadarius Viešųjų pirkimų tarnyba kreipėsi į teismą. VPT pareiškė, kad NMA neužtikrino racionalaus pinigų panaudojimo, nesilaikė konkurso sąlygų dėl tiekėjų kvalifikacijos ir pažeidė jos vertinimo procedūras.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai vasarį sutrumpino trejų metų trukmės sutartį ir nustatė, kad ji turi galioti iki 2016 metų kovo 1 dienos. Iki to laikotarpio VRP buvo suteikusi paslaugų už 1,7 mln. eurų.

Vykstant politinės korupcijos tyrimui, įtarimai buvo pateikti koncernui „MG Baltic“, jo viceprezidentui R.Kurlianskiui, buvusiems Seimo nariams Eligijui Masiuliui ir Vytautui Gapšiui.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis trečiadienį kreipėsi į Seimą, prašydamas baudžiamojon atsakomybėn patraukti dar vieną parlamentarą Gintarą Steponavičių.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas bei naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius