Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Norinčiųjų mitinguoti prie Seimo daugėja

Norintieji protestuoti prieš valdžią gali nenusiminti – mitingų organizatorių nepristigs. Jų atsiranda vis naujų.
Mitingas prie Seimo
Mitingas prie Seimo / BFL nuotr.
Temos: 1 Mitingas

Šiandien viename dienraštyje pasirodė skelbimas, kur „Lietuvos pilietis Ričardas Dovidauskas“ praneša planuojantis mitingą prie Seimo. Ir net nurodo telefoną, kuriuo mitingų aktyvistai gali registruotis.

Nori sužinoti, kiek mitinguotų

Portalas 15min.lt paskambino R.Dovidauskui nurodytuoju telefonu. Sužinojome, kad ponas Ričardas kol kas tik norėtų sužinoti, kiek atsiras bendraminčių. Jei jų bus apie tūkstantį ar bent jau ne mažiau kaip penki šimtai, tuomet jis įsipareigoja kreiptis į savivaldybę ir išrūpinti mitingui leidimą. Netgi, kaip rašoma skelbime, norinčius atvykti iš toliau atveš ir parveš. Ir dar karšta arbata pavaišins. Portalą 15min.lt R.Dovidauskas patikino, jog savo žodį tesės, o pinigų tam atsiras.

Mitingo organizatorius neprisipažino, kuo užsiima. „Na, sakykim, dirbu sau“, – pareiškė jis.   R.Dovidauskas tikino, kad jį piktina ne tik valdžios dabar priimti mokesčių įstatymai, bet ir metais nesprendžiami detaliojo planavimo, nuosavybės grąžinimo, miesto tvarkymo klausimai. „Bankai nebeduoda paskolų, nes jau išdalijo daug blogų kreditų. O iš kur atsirado blogi kreditai? Žmonės prisipirko žemės, tačiau joje neleidžia nieko statyti“, – piktinosi R.Dovidauskas. Kol kas niekas iš norinčių mitinguoti kartu R.Dovidauskui dar neskambino.

Studentams neleido

Mitinguoti pasiryžę ir studentai, susibūrę į piliečių grupę „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą“. Eitynes nuo Vyriausybės iki Seimo studentai norėjo rengti vasario 19-ąją, tačiau negavo savivaldybės leidimo.

Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė išduoti šiai akcijai leidimą, motyvuodama tuo, jog gali susirinkti pernelyg daug žmonių ir neva bus neįmanoma užtikrinti visuomenės saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius