-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

Norintys balsuoti atviruose TS-LKD rinkimuose turės sutikti su vertybių deklaracija ir laukti atsakymo

Atvirus partijos kandidato į prezidentus ir Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos merus rinkimus rengianti Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) norintiems dalyvauti kelia reikalavimus. Besiregistruojantys turi sutikti su partijos vertybių deklaracija ir sutikti perduoti duomenis bei sulaukti partijos patvirtinimo.
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdis
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lapkričio 2–4 dienomis atvirus rinkimus organizuojantys konservatoriai norintiems balsuoti siūlo registruotis jungiantis prie „Facebook“ arba „Google“ paskyrų arba pateikiant duomenis tiesiogiai.

Norintys balsuoti tinklapyje demokratijossvente.lt turi įvesti savo vardą, pavardę, gimimo datą, el.pašto adresą, telefono numerį bei iš anksto nuspręsti, kuriame mieste balsuos nurodytomis dienomis. Naujiena tapo tai, kad šiuose atviruose TS-LKD rinkimuose galės balsuoti asmenys nuo 16 metų.

Taip pat atvirų rinkimų dalyviai privalomai turi sutikti su partijos siūloma vertybių deklaracija, sutikti perduoti savo įrašytus duomenis bei gauti informaciją apie rinkimus.

Tiesa, net ir užpildžius visus laukelius nebūsite garantuotas, kad galėsite parinkti kandidatus konservatoriams. Per penkias dienas nuo registracijos iš TS-LKD rinkimų komisijos turėsite sulaukti jūsų dalyvavimą patvirtinančio laiško.

Ši komisija pasilieka teisę nepatvirtinti registracijos, jei jūsų pateikti duomenys sukels įtarimą dėl netikrumo.

Apie savo registraciją atviruose TS-LKD rinkimuose socialiniame tinkle „Facebook“ jau paskelbė humoro scenaristas, prodiuseris Haroldas Mackevičius.

Skelbiama, kad balsuoti dėl kandidatų prezidento postą ir didžiųjų miestų merų bus galima Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kandidatas į prezidentus bus renkamas visuose partijos skyriuose.

Susikaus I.Šimonytė ir V.Ušackas

Nepaisant to, kad partijos skyriai siūlė nemažai kandidatų į prezidento postą, galiausiai kovoje lik tik du – buvusi finansų ministrė ir TS-LKD frakcijos Seime narė Ingrida Šimonytė ir buvęs užsienio reikalų ministras, partijos narys Vygaudas Ušackas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdis

Kandidate į Kauno merus partija kelia akademikės, buvusios laikinosios Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorės Jurgitos Šiugždinienės kandidatūrą.

J.Šiugždinienė KTU laikinai vadovavo nuo pernai gruodžio, kai iš rektoriaus pareigų atsistatydino Petras Baršauskas. Universitetui liepą rektoriumi išrinkus Eugenijų Valatką, ji grįžo į universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentės pareigas. Anksčiau J.Šiugždinienė yra dirbusi Vyriausybės kanceliarijoje.

Konservatorių prezidiumas praėjusią savaitę taip pat pritarė kandidatams į Vilniaus ir Klaipėdos miestų merus.

Kitiems pretendentams atsiėmus kandidatūras, dėl sostinės vadovo posto varžysis Seimo narys, buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys, Klaipėdos – parlamentarė Agnė Bilotaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius