Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 26 /2018 11 27

Norvegijos žuvų perdirbimo fabrike, kaip įtariama, per gaisrą žuvo tauragiškis

Norvegijos šiaurės salyne esančiame žuvų perdirbimo fabrike sekmadienį vakare kilo didžiulis gaisras. Nepatvirtintais duomenimis, žuvo tauragiškis.
Liepsnos
Liepsnos / 123rf.com nuotr.

Norvegų naujienų portalas lofotposten.no skelbia, kad žuvų ūkyje kilo didžiulis gaisras. Jį gesinti buvo sutelktos milžiniškos pajėgos, padėčiai suvaldyti pasitelktas net sraigtasparnis. Tačiau darbus itin trukdė didelis vėjas.

Netoliese gyvenanti tauragiškė informavo, kad nelaimę patyrusiame fabrike dirbo ne vienas lietuvis. Čia pat darbininkai ir gyveno.

Anot „Tauragės kurjerio“ skaitytojos, fabrike kilusiame gaisre žuvo 38-erių tauragiškis G.S.

Papildyta įmonės komentaru. „Sufi“ įmonės atstovai, reaguodami į žinias apie incidentą, patvirtino, kad iš tiesų žuvo jų darbuotojas ir bičiulis. Patvirtinta ir tai, kad jis buvo Lietuvos pilietis.

„Įmonė laukia daugiau informacijos iš atitinkamų institucijų. Šeima buvo informuota per ambasadą. Įmonė reiškia gilią užuojautą žuvusiojo šeimos nariams“, – teigiama pranešime.

Kiti darbuotojai, gyvenę pastate, kuriame kilo gaisras, šiuo metu laikinai apsistoję svečių namuose. Visiems nukentėjusiems per incidentą pasiūlyta apmokėti keliones pas šeimas, taip pat jais rūpinasi vietos krizės valdymo komanda, teikianti psichologinę pagalbą.

Kol kas neaišku, kaip įsiplieskė gaisras. Tai parodys tyrimas.

„Šiuo metu svarbiausia visų su incidentu susijusių šalių gerovė“, – teigiama pranešime. Įmonė, anot pranešimo, padarys viską, kas įmanoma, kad užtikrintų, jog su incidentu susijusių darbuotojai ir jų artimieji sulauktų paramos šiuo sudėtingu visiems metu.

Pastate nebuvo laikoma jokia produkcija, o neseniai buvo patikrinta elektros įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius