Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 27

Nuo COVID-19 jau paskiepyta 850 Panevėžio medikų: dalis vakcinos perduota Panevėžio ir Utenos apskričių ligoninėms

Šiandien 8 val. ryte nuo koronaviruso pasiskiepijo pirmoji panevėžietė. Ja tapo Respublikinės Panevėžio ligoninės Vidaus ligų antrojo skyriaus slaugytoja Gražina Budrevičiūtė. Sekmadienį iki 15 val. buvo paskiepyti visi Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinės klinikos darbuotojai, kurie tiesiogiai dirba COVID-19 skyriuje. Na, o šiuo metu iš Panevėžio ligoninės pajudėjo automobiliai, kurie Panevėžio ir Utenos apskričių ligoninių medikams atveš vakciną nuo koronaviruso. 975 vakcinos nuo COVID-19 Respublikinę Panevėžio ligoninę pasiekė šeštadienį.
Medikų skiepijimas Panevėžyje
Medikų skiepijimas Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Paskiepyti Infekcinės klinikos darbuotojai

Kaip sekmadienio popietę sakė Panevėžio ligoninės vadovas, paskiepyti visi Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinės klinikos darbuotojai.

„Buvo skiepijami tie darbuotojai, kurie prižiūri COVID-19 sergančiuosius. Dar liko keli nepaskiepyti, bet jų šiuo metu negalime skiepyti – jie serga. Tačiau jie bus paskiepyti gruodžio 29 dieną. Šiandien iki 15 val. bus paskiepyta apie 850 ligoninės darbuotojų“, – teigė A.Skorupskas.

Perduoda estafetę kitiems

Didžiausios Panevėžio apskrities ligoninės vadovas pasakojo, kad šiandien Panevėžio ligoninė skiepų estafetę perduoda kitoms Panevėžio ir Utenos apskrityse esančioms ligoninėms.

„Iš Panevėžio ligoninės jau pajudėjo automobiliai su vakcina. Ji bus išvežiota po Panevėžio ir Utenos apskričių ligonines. Šiose ligoninėse skiepijimas parsidės dar šiandien 17 val.“, – aiškino A.Skorupskas ir tęsė:

„Kita vakcinos siunta Aukštaitijos sostinę pasieks gruodžio 29 dieną. Todėl, manau, kad Panevėžio apskrities rajoninių ligoninių darbuotojai bus paskiepyti. Taip pat skiepijimas dar šiais metais turėtų pasibaigti Panevėžio ligoninių klasteriuose.“

Kita vakcinos siunta Aukštaitijos sostinę pasieks gruodžio 29 dieną.

Pirmieji skiepai

Sekmadienį 8 val. ryte Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pirmoji vakcina teko Vidaus ligų antrojo skyriaus vyr. slaugytojai Gražinai Budrevičiūtei.

Pasak jos, svarbiausia nugalėti baimę ir žengti tvirtą žingsnį skiepų link. Ir, nors prieš skiepą moteris dalijosi nerimu, po jo, ji jautėsi rami.

„Dabar pagaliau jaučiuosi rami. Kitas skiepas sausio 17-ąją“, – naujienų portalui JP pasakojo G.Budrevičiūtė.

Antroji COVID-19 vakcina paskiepyta Respublikinės Panevėžio ligoninės Ortopedijos–traumatologijos skyriaus vyr. slaugytoja Lyta Puodžiūnienė teigė, kad pasitikiu šiuolaikiniu mokslu ir mokslininkais, kurie įtemptai dirbdami sukūrė šią vakciną – galimybę efektyviai pasipriešinti klastingai ligai.

„Niekada neabejojau, kad pasinaudosiu šia galimybe skiepytis – kodėl turėčiau rizikuoti savo sveikata ir ateitimi? Priklausau rizikos grupei, pasiskiepijau, jaučiuosi gerai ir esu laiminga. Noriu pasakyti abejojantiems – žinoma, teisė rinktis priklauso Jums, tačiau mano įsitikinimu, skiepytis nuo COVID–19 reikia – reikia dėl savęs, dėl kitų, dėl to, kad buvęs mūsų visų gyvenimas vėl grįžtų pas mus“, – kalbėjo L.Puodžiūnienė.

VIDEO: Panevėžyje pirmieji medikai paskiepyti nuo COVID-19: sveikas protas nugalėjo

Vienintelės patvirtintos vakcinos

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje – Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Lietuvoje paskiepijus sveikatos priežiūros įstaigose dirbančius medikus, antruoju etapu vakcinos bus skiriamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų darbuotojams ir pacientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius