-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 01

Nuo gegužės Vilniuje – atliekų tvarkymo pokyčiai

Vilniuje nuo gegužės įsigalioja nauja atliekų tvarkymo sistema. Valdžia tikisi, kad šiukšlių išvežimas miestiečiams supaprastės ir atpigs.
Šiukšlių išvežimas
Šiukšlių išvežimas / Vilniaus savivaldybės/Sauliaus Žiūros nuotr.

Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius praėjusią savaitę sakė, kad gyventojams ir verslui nieko daryti nereikės, nes viskuo pasirūpins savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA). Bendrovė atsiųs visą informaciją apie naują mokėjimo tvarką.

L.Kvedaravičius tvirtino, kad atliekų tvarkymas turėtų atpigti, o iki šiol mokesčio vengę vartotojai to nebegalės daryti.

Nuo šiol galios dvinarė rinkliava – pastoviąją dalį mokės visi nekilnojamo turto (NT) savininkai arba nuomininkai, ji bus apskaičiuojama pagal NT plotą, o kintamoji dalis bus skaičiuojama pagal atliekų kiekį.

Iki šiol vidutinio 60 kv. metrų ploto buto savininkai per metus už atliekų tvarkymą mokėdavo apie 77,76 euro, o įsigaliojus naujai tvarkai, ši suma turėtų mažėti iki 33 eurų.

Iki šiol daugiabučių ir privačių namų gyventojai bei įmonės tiesiogiai pasirašydavo atliekų tvarkymo sutartis su bendrovėmis „Ecoservice“, „Ekonovus“, „VSA Vilnius“ ir Atliekų tvarkymo tarnyba. Bendrovės 2007 gegužę pasirašė 8 metų trukmės sutartis su savivaldybe, tačiau jos jau du kartus buvo pratęstos. Vilniaus savivaldybė teigė, kad tokia sistema – ydinga.

Todėl miesto valdžia jau beveik dvejus metus bandė pertvarkyti atliekų tvarkymą. Labiausiai procesą stabdė du kartus skelbtas atliekų surinkimo įmonių pasirinkimo konkursas. Jo dalyvės teismams skundėsi, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios.

Vilniaus savivaldybė praėjusių metų spalio pabaigoje pasirašė 5 metų trukmės sutartis su trimis atliekų surinkimo bendrovėmis – „Ekonovus“, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ – dėl atliekų surinkimo Vilniuje. Sutartis bus galima pratęsti dar dvejiems metams.

Nuo gegužės 1-osios pasikeitus atliekų surinkimo bei išvežimo tvarkai, aptarnavimo zonoms bei atliekų vežėjams, pasikeitė ir atliekų surinkimo laikai. Juos galite pasitikrinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius