TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 17 /12:02

Nuo koronaviruso mirė profesoriaus V.Kasiulevičiaus bendražygis: „Mano kolega užgeso“

Profesorius Vytautas Kasiulevičius trečiadienio vakarą paskelbė apie savo koronavirusu sirgusio kolegos ir bendražygio mirtį. „Šiandien mano kolega užgeso. COVID-19 negailestingai žudo tuos, kuriems nespėjai visko pasakyti“, – feisbuke jaudinančia žinute dalijosi profesorius.
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr.

„COVID-19 aukų šeimos dažniausiai atsitveria tylos sienomis ir paprastai prašo nekomunikuoti, medikų irgi, todėl aš negaliu daryti to neatsiklausęs. Nepažįstu šeimos, kaip dažnai įvyksta su mumis, vyrais, pažinojau tik jį.

Šiandien mano kolega užgeso. COVID-19 negailestingai žudo tuos, kuriems nespėjai visko pasakyti. 2017 metais jis atėjo į Lietuvos medikų sąjūdį pilnas idėjų ir tikėjimo, kad viską galime pakeisti. Jis nuoširdžiai tikėjo, kad galima reformuoti sistemą, o aš gal per dažnai buvau jo oponentas tose bemiegėse mūsų internetinių pokalbių naktyse tarp liberalios ir socialdemokratinės sveikatos apsaugos sistemos vizijos. Kiek jam tai kainavo laiko ir jėgų važiuoti į mūsų susitikimus, mitingus, vizitus pas valdžią, bet jis niekada nesakė ne“, – mintimis dalijosi V.Kasiulevičius.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vytautas Kasiulevičius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vytautas Kasiulevičius

„Visuomeninė veikla jam atrodė tokia natūrali ir neišvengiama pareiga, kad aš gyvendamas Vilniuje ir niekur laiku nespėdamas dažnai pasijusdavau nejaukiai. Ir štai dabar to šaunaus vyro nebėra. Pagaliau net atsiprašyti per vėlu, bet mes dar susitiksime tenai ir padiskutuosime apie viską. Ilsėkis, kolega“, – rašė profesorius.

Su mirusiu kolega jautriai savo paskyroje „Facebook“ atsisveikino ir Lietuvos medikų sąjūdis:

„Covidas ir Mirtis nesirenka – senas tu ar jaunas. Gydytojas ar pacientas.

Šiandien Lietuvos medikų sąjūdis neteko Tavęs. Tavęs, aktyvaus Valdybos nario, diskusijų dalyvio ir idėjų generatoriaus. Tu taip norėjai permainų, pokyčio. Tu jungei LMS su JGA ir Tau tai pavyko!

Jaunystė ir išmintis...

O tada, įsisukus antrajai pandemijos bangai, Tu lyg tarp kitko pasakei „Atleiskite, šiandien nedalyvausiu diskusijoje, nes truputuką koviduoju...“ Koviduoju.... Ir štai, Tavęs nebėra. Atleisk mums, kad nesugebėjome Tavęs išgelbėti. Visi ir kiekvienas padarėme per mažai, nesugebėjome Tau padėti.

Medike!

Ar vykdydami savo pareigą ir darbe užsikrėtę mes galime būti apsaugoti įstatymų?

Šiandien mes visi matome – tai yra didžiulė Profesinė rizika. Pavojingos darbo sąlygos. Ir štai beprasmė Mirtis einant pareigas – nes basus ir plikus medikus kažkas ciniškai metė į ugnį...

Šį mirtis mums labai skaudi. Ar dar ilgai nuolankiai tylėsime?

In Memoriam Tau.“

Mažeikių ligoninė portalui delfi patvirtino, kad mirė šioje ligoninėje dirbęs 57 metų chirurgas, koronavirusu susirgęs maždaug prieš mėnesį. Gydytojas turėjo plaučių ligą, kuri paūmėjo dėl koronaviruso.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 3418 naujų koronaviruso atvejų, mirė net 44 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius