Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 28

Nuo šiol Vilnius draugiškesnis: miestas atviras neįgaliesiems, LGBT, kitataučiams, vegetarams

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, „Cafe de Paris“ kavinėje, pristatytas naujas projektas „Friendly Vilnius“ (draugiškas Vilnius). Juo siekiama skatinti miesto atvirumą bet kokiai tautybei, gyvenimo būdo pasirinkimui, seksualinei orientacijai ir negaliai.
Projekto „Friendly Vilnius“ pristatymas
Projekto „Friendly Vilnius“ pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tiek neįgalieji, tiek LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualūs, translyčiai) žmonės Lietuvoje susiduria su diskriminacija. Dažnai turime tuos pačius priešus – politikus ir kitus lyderius, kurie ignoruoja mažumų problemas. Todėl natūralu, kad empatiškai galime vieni kitus suprasti ir kaip tik turime labiau susivienyti“, – 15min teigė „Friendly Vilnius“ iniciatyvos sumanytojas, režisierius Romas Zabarauskas. 

Interneto portalas friendlyvilnius.lt, pasak pašnekovo, tarnauja skirtingiems poreikiams. „Tai nereiškia, kad visi tie poreikiai ir tapatybės yra sulyginami. Gali būti, kad tapatybės kartais susikerta – homoseksualus vegetaras neįgaliojo vežimėlyje“, – apie iniciatyvą kalbėjo R.Zabarauskas, paklaustas, kodėl šiuo atveju pasirinktos būtent neįgaliojo, LGBT, kitataučio ir vegetaro kategorijos. 

Vilniečiai ir miesto svečiai, aplankę interneto portalą friendlyvilnius.lt ir įvedę norimą draugiškumo kategoriją, atras būtent jiems tinkančią kavinę, grožio saloną ar kitą ieškomą įmonę.

Kitos iniciatyvos tąsa 

Ši idėja – sėkmingos „LGBT friendly Vilnius“ iniciatyvos tąsa. Režisieriaus R.Zabarausko pradėtas žemėlapis buvo pirmasis, sužymėjęs Vilniaus kavines, palaikančias LGBT bendruomenę.

„Mes vis labiau tampam globalia visuomene, kurioje lankosi, prisiglaudžia ar tiesiog gyvena ir atsiskleidžia skirtingiausi žmonės. Atėjo metas dar labiau išplėsti savo draugiškumo ribas. Atėjo metas pažinti vieni kitus ir padėti vieni kitiems“, – savo motyvaciją atskleidė R.Zabarauskas.

„Friendly Vilnius“ globėjas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas neslėpė optimizmo: „Aš taip myliu Vilnių, kad prieš vienuolika metų nusprendžiau čia emigruoti iš Londono. Man garbė palaikyti šį projektą. Kartu su Romu sunkiai dirbsime, kad Vilniuje būtų daugiau šypsenų. Šis projektas neabejotinai pagerins miesto atmosferą ir ekonomiką.“

Prie „Friendly Vilnius“ iniciatyvos prisijungė jau 15-a įmonių. Tarp jų – klinika „Odontika“, tatuiruočių salonas „Jungle Street“, drabužių kabinetas „atsikeli ir varai“ bei kavinės „Cozy“, „Niño“, „Rhum Room“, „Cafe de Paris“, „ŠMC kavinė“, „Le Butcher“, „Popierinis baras“, „Marsas“, „Drama Burger“, „Bistro 18“, „Zoe's bar&grill“, „Inkilas Bar“.

Vasaros sezonui planuojama išleisti draugiško Vilniaus žemėlapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius