Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16 /09:27

Nuo infarkto mirė koronavirusu sirgęs Alytaus savivaldybės administracijos direktorius J.Krasnickas

Netikėta mirtis pasiglemžė vieno garsiausių visų laikų Dzūkijos sostinės politiko gyvybę. Namuose staiga mirė buvęs Alytaus meras, neseniai savivaldybės administracijos direktoriumi paskirtas 63 metų Jurgis Krasnickas.
Jurgis Krasnickas
Jurgis Krasnickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žiniasklaidoje vis dar skambant naujausiai žiniai, kad Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius dėl didelės darbų apimties miesto tarybos prašys į darbą priimti jo pavaduotojus, jo gyvųjų tarpe jau nebėra.

Kaip Alytausgidas.lt naujienų portalui patvirtino keli miesto tarybos nariai, J.Krasnickas mirė antradienį.

Informaciją apie politiko mirtį BNS patvirtino Alytaus meras Nerijus Cesiulis.

Jo teigimu, J.Krasnickui praėjusią savaitę buvo nustatytas koronavirusas, tačiau jis mirė nuo širdies infarkto. Vicemerė Jurgita Šukevičienė feisbuke atsisveikindama su J.Krasnicku taip pat rašė, kad dar pirmadienį kalbėjosi su juo telefonu. „Jurga, kovido simptomų nejaučiu, bet spaudimas labai šokinėja... Bet čia dėl to, kad aš cholerikas, tu gi žinai...“, - prisiminė J.Šukevičienė.

Alytaus, kuris pastarosiomis dienomis tapo labiausiai koronaviruso paveikta teritorija, savivaldybės meras Nerijus Cesiulis bei jo pavaduotoja Jurgita Šukevičienė taip pat saviizoliacijoje.

Nepaisant to, Alytuje antradienį virė politinės aistros. Socialdemokratas J.Krasnickas pasirinko du pavaduotojus, bet taip pat socialdemokratas N.Cesiulis pareiškė neteiksiąs jų tarybos balsavimui, nes šiuo metu formuojasi nauja valdančioji dauguma ir dalintis politinius postus ne laikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgis Krasnickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgis Krasnickas

J.Krasnickas į Alytaus miesto tarybą buvo renkamas nuo pat savivaldos pradžios, ir buvo vienas ryškiausių politikų 30 metų – nuo 1990-ųjų, kai tapo miesto tarybos deputatu, taryboje dirbo iki pat 2020 m., kai priėmė pasiūlymą dirbti administracijos direktoriumi, o savo vietą taryboje perleido bendrapartiečiui socialdemokratui Henrikui Šivokui.

Kaip bevertintų kolegos ar politiniai oponentai, J.Krasnicką, kaip eksmerą, administracijos direktorių, buvusį ilgametį apskrities gydytoją ir Alytaus ligoninės direktorių alytiškiai prisimins kaip išskirtinę, charizmatišką asmenybę, nestokojusią nė griežtesnių pasisakymų, nė įsimintinų poelgių, tačiau po to visada lydimų jo nuoširdžių atsiprašymų su jam savita humoro forma.

J.Krasnickas gimė 1957 m., augo dabartinio Alytaus rajono Kolonistų kaime. Politikas mėgdavo priminti, kad yra kilęs ne iš miesto, jog gyvenimą žinąs gerai. Po vidurinės mokyklos J.Krasnickas dirbo darbininku kolūkyje ir, kaip ir dabartinis miesto meras N.Cesiulis, iš pradžių pasirinko mokymąsi ne aukštojoje mokykloje ar koleginio tipo švietimo įstaigoje, o profesinėje technikos mokykloje ir tapo kino mechaniku. Po to J.Krasnickas įstojo ir baigė Kauno medicinos institutą, o dirbdamas Alytuje buvo užsitarnavęs ne tik aukščiausią vaikų gydytojo (pediatro) įvertinimą, tačiau ir ypač gerus atsiliepimus iš pacientų pusės bei kitus įvertinimus – yra buvęs vaikų reanimacijos skyriaus gydytoju ordinatoriumi, vyriausiu apskrities gydytoju, o taip pat – ir sveikatos apsaugos ministro padėjėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius