Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Nuo skandalo restorane užsitęsusi bevaldystė Lietuvos monetų kalykloje baigėsi

Įstaiga, po Jono Valatkos atsistatydinimo rugsėjį gyvavusi be vadovo, pagaliau turi naują direktorių.
Monetų kalyklos direktoriui gali būti nelengva įrodyti, koks jo tikrasis vaidmuo šiame skandale.
Buvęs Monetų kalyklos direktorius J.Valatka pasitraukė po skandalo. / „Scanpix“ nuotr.

Uždarosios akcinės bendrovės (UAB) „Lietuvos monetų kalykla“ valdyba naujuoju įmonės vadovu paskyrė Saulių Vaitiekūną, kuris nuo šiandien pradeda eiti šias pareigas, antradienį pranešė Lietuvos banko ryšių su visuomene skyrius.

15min.lt primena, kad rugsėjo pabaigoje buvęs kalyklos vadas J.Valatka buvo priverstas atsistatydinti, kai įsivėlė į neramumus viename restorane Trakuose ir atsidūrė policijoje.

Naujasis vadovas S.Vaitiekūnas yra įgijęs aukštąjį inžinierinį išsilavinimą. Daugiau nei 17 metų jis dirba Lietuvos monetų kalykloje, pastaruoju metu buvo šios bendrovės direktoriaus pavaduotojas.

„Lietuvos monetų kalyklos valdyba naujajam įmonės vadovui kelia tikslus išlaikyti pelningą bendrovės veiklą, ne tik toliau kaldinti apyvartines ir kolekcines Lietuvos Respublikos monetas, Lietuvos Respublikos valstybės apdovanojimus, bet taip pat plėsti įmonės gaminių užsakovų ratą, toliau gerinti produkcijos kokybę“, – sakė bendrovės Lietuvos monetų kalykla valdybos pirmininkas Liutauras Žygas.

S.Vaitiekūnas laimėjo šių metų spalio mėnesį paskelbtą viešą konkursą bendrovės Lietuvos monetų kalykla direktoriaus pareigoms eiti.

100 procentų Lietuvos monetų kalyklos akcijų priklauso valstybei. UAB „Lietuvos monetų kalykla“ savininko teises ir pareigas įgyvendina Lietuvos bankas.

UAB „Lietuvos monetų kalykla“ kaldina apyvartines ir progines monetas, medalius, žetonus, gamina valstybės apdovanojimo garbės ženklus ir kitus ženklus, technologinę įrangą, prietaisus, štampus ir kitus metalo gaminius, atlieka graviravimo paslaugas bei prekiauja kolekcinėmis (proginėmis) monetomis ir medaliais.

Šiuo metu bendrovėje dirba 68 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius