Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 02 /18:14

Nuo vidurnakčio uždaromos Lietuvos sienos keleiviams iš Rusijos, Baltarusijos

Vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį lengviesiems automobiliams uždaromos Lietuvos sienos su Baltarusija ir Rusija, iš Latvijos ir Lenkijos keleiviai galės vykti per du pasienio punktus.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai numatyta penktadienio naktį įsigaliojančiose Vyriausybės sugriežtintose sąlygose dėl šalyje įvesto karantino. Likę sugriežtinimai dėl judėjimo įsigalios naktį iš penktadienio iš šeštadienį – tuomet bus uždraustas keleivių gabenimas lėktuvais ir keltais, išskyrus vienintelį kelto reisą Kylis–Klaipėda–Kylis.

„Iš Rusijos ir Baltarusijos į Lietuvą po vidurnakčio nebus galima atvykti per nė vieną patikros punktą. Tai netaikoma krovininiam transportui“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Pasak jo, po vidurnakčio į Lietuvą lengvaisiais automobiliais keleiviai galės patekti tik per Kalvarijos–Budzisko pasienio patikros punktą su Lenkija ir Saločių–Grenstalės punktą pasienyje su Latvija. Per juos leidžiama atvykti Lietuvos piliečiams, užsieniečiams, vykstantiems tranzitu per šalį, taip pat užsieniečiams, turintiems leidimą gyventi ar dirbti Lietuvoje.

Lietuvai netaikant prekių ribojimo, krovininis transportas ir toliau galės vykti ir per kitus patikros punktus šalies pasienyje su Latvija, Lenkija, Rusija, Baltarusija.

Iš Minsko į Vilnių – dar du skrydžiai savaitgalį

Savaitgalį išimtinėmis sąlygomis iš Minsko įvyks du skrydžiai į Vilnių, BNS patvirtino užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pasak jos, skrydžiai įvyks šeštadienį ir sekmadienį, skristi galės iš anksto bilietus nusipirkę keleiviai.

„Tai išskirtinis atvejis, ministro Lino Linkevičiaus prašymu, dėl to buvo kreiptasi į Susisiekimo ministeriją“, – BNS sakė R.Jakilaitienė.

Pasak jos, taip pat išimtis numatyta grįžimui į Lietuvą keltais iš Švedijos tiems, kas turi įsigiję bilietus balandžio 4, 6, 8, 10 dienoms.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams uždaroma vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį, jie galės būti organizuojami tik gavus Lietuvos institucijų ir susisiekimo ministro pritarimą. Į Lietuvą kursuos vienintelis keltas iš Kylio į Klaipėdą.

Judėjimo ribojimai galioja paskelbus karantiną, jis truks mažiausiai iki balandžio 13-osios, terminą svarstoma pratęsti.

Vyriausybė dar organizuoja repatriacinį skrydį lietuviams iš Didžiosios Britanijos penktadienio vakarą, taip pat Lietuvos piliečiams penktadienį sudaryta galimybė grįžti iš Milano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius