Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 09

Nupuoštos žaliaskarės – geriau žirgams negu į atliekas

Sausio 6-ąją, Trijų karalių dieną, daugelis nupuošė Kalėdų eglutes. Gyventojų prašoma gražiai atsisveikinti su namus puošusiomis žaliaskarėmis.
Nupuoštos žaliaskarės – geriau žirgams negu į atliekas
Nupuoštos žaliaskarės – geriau žirgams negu į atliekas / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Aplinkosaugininkai siūlo du būdus: vieną – eglutes nuvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, kitą – nupuoštas eglutes padovanoti žirgams, mat jiems tai – delikatesas.

Paruošė surinkimo aikšteles

Panevėžio miesto savivaldybė prašo gyventojų tinkamai pasirūpinti kalėdinėmis eglutėmis.

Nupuoštas eglutes iki sausio 18 dienos galima mesti į žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius, pastatytus šalia didžiagabaričių atliekų aikštelės Pilėnų g. 43.

Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Nupuoštos žaliaskarės – geriau žirgams negu į atliekas
Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Nupuoštos žaliaskarės – geriau žirgams negu į atliekas

Eglutės taip pat priimamos didžiųjų ir pavojingų atliekų surinkimo aikštelėse Savitiškio g. 8 bei Senamiesčio g. 114 B. Darbo laikas: I–VI nuo 9.30 iki 18.30 val., pietų pertrauka nuo 13 iki 13.30 val., sekmadienis – poilsio diena.

Gyventojai, neturintys galimybės nuvežti ar nunešti eglutes į nurodytas jų surinkimo vietas, dar šiandien galės jas palikti šalia gatvių, kur įrengti atliekų konteineriai. Kitomis dienomis tai daryti draudžiama.

Eglutes į žirgyną

Su beveik mėnesį namus puošusiomis eglutėmis įmanoma atsisveikinti kitaip – nuvežti spygliuočius į netoli Panevėžio esantį Molainių žirgyną. Ten septyniems žirgams eglutės ir kėniai žiemos metu – tikras delikatesas.

„Žiemą visada eglišakiais šeriame žirgus. Jau dabar žmonės pradėjo vežti eglutes, kėnius. Žirgus spygliuočiais šersime iki kovo mėnesio pabaigos. Manau, kad iki šio laiko sulauksime nemažai žmonių, kurie veš į žirgyną delikatesus. Žmonės, kai sužino, kur galima vežti eglutes, veža jas pas mus“, – džiaugėsi žirgyno savininkė Daiva Zavadskienė.

Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Daiva Zavadskienė
Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Daiva Zavadskienė

Edukacinė programa

Žirgyno savininkė sako, kad eglučių, eglišakių ir kėnių vežimas savotiška edukacinė programa.

„Ypač tai patinka vaikams. Jie stebi, kaip žirgai doroja eglutes, susipažįsta su gyvūnais, glosto juos. Be to, eglutes veždami žmonės supranta, kad jas galima ne tik išmesti į šiukšlyną, bet panaudoti naudingai“, – pasakojo Daiva ir sakė, kad eglių graužimas žirgams savotiškas užsiėmimas.

„Jie sugriaužia spyglius, žievę ir iš eglės lieka tik plikas kotas. Spygliuočiais žirgus šeriame tik žiemą, bet tai nėra pagrindinis jų maistas. Jiems reikia šieno, žolės“, – teigė žirgyno savininkė.

Šeria ir danielius

Bistrampolio dvaro žirgininkė Elita sakė nekviečianti gyventojų vežti į žirgyną nupuoštų eglučių.

„Užtenka mūsų eglučių, kiek turime. Turime penkis žirgus ir jiems patinka šis delikatesas. Griaužia spyglius – lieka plikos šakos. Dar žiemą eglutės patinka ir danieliams. Šie gyvūnai irgi mielai skanauja žaliaskares“, – aiškino žirgininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius