-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 24

Nustatyti reikalavimai laisvalaikio užsiėmimams atviroje erdvėje

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui ir užtikrinti saugų laisvalaikio užsiėmimų organizavimą atviruose renginiuose, priimti reikalavimai, pagal kuriuos turi būti organizuojamos veiklos golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, kartodromuose bei vandenlenčių parkuose, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
"Vilnius Grand Resort"
Golfas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Laisvalaikio užsiėmimų atviroje erdvėje turi būti ribojami lankytojų srautai. Taip pat užtikrinama, kad vienam lankytojui būtų ne mažesnis nei 10 m. atstumas tarp asmenų ar asmenų grupių. Gali būti įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėms nei 2 žmonių grupelėmis, išskyrus šeimas, artimus giminaičius.

Prie įėjimo į paslaugų teikimo vietą būtina pateikti informaciją lankytojams apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kita), sudaryti galimybę tinkamai lankytojų rankų higienai, dezinfekcijai (prie įėjimo gerai matomoje vietoje pakabinti lankytojų rankų dezinfekcijai skirtą priemonę ir vienkartines pirštines).

Be to, laisvalaikio teikimo vietos administracijos įpareigotos prie įėjimo pateikti informaciją, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, t. y. vyresniems nei 60-ies metų amžiaus ir turintiems lėtinių susirgimų kaip, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligos, cukrinis diabetas, lėtinės kvėpavimo organų ligos, lėtinės inkstų ligos ir kitos.

Lankytojai eilėse prie kasų turi laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito, už paslaugas skatinami atsiskaityti ne grynaisiais pinigais. Taip pat rekomenduojama organizuoti bilietų prekybą internetu.

Taip pat į laisvalaikio organizavimo vietą negali būti įleidžiami lankytojai, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių – pavyzdžiui, karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas.

Nustatyta, kad turėtų būti matuojama darbuotojų, iškart jiems atvykus į darbą, kūno temperatūra.

Tai reiškia, jog turi būti užtikrinama, kad dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių ir darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima. Be to, visi darbuotojai turi būti aprūpinti apsaugos priemonėmis.

Golfo ir lauko teniso aikštynuose turi būti užtikrinta, kad lankytojai naudotų tik individualias asmenines sporto priemones ir drabužius. Dažnai liečiami įrenginių paviršiai privalo būtų valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo.

Taip pat kartodromuose, vandenlenčių parkuose bei šaudyklose būtina užtikrinti, kad lankytojai naudotų tik individualias apsaugos priemones. ir įrangą. Jei naudojama bendra įranga, po kiekvieno panaudojimo ji turi būti valoma ir dezinfekuojama. Taip pat šaudyklose būtina užtikrinti kiekvienam lankytojui atskirą šaudymo sektorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius