-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 12

Nustebino ir visko mačiusius: Klaipėdos ligoninėje gimusiam kūdikiui nustatytos 4 promilės

Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai apstulbę. Į pasaulį prieš pora parų atkeliavo kūdikis, kurio kraujyje net keturios promilės alkoholio. Mažylį pagimdė neblaivi motina, į uostamiestį atvežta iš Telšių.
Naujagimis
Naujagimis (asociatyvinė nuotr.) / 123RF.com nuotr.

„Patikrinta motina, ji 35 metų, jai nustatytos dvi promilės, o naujagimiui – 4 promilės. Tai reiškia, kad jis neturėjo gyventi, bet kažkaip išgyveno, dėka profesionalumo, jis, jei taip galima pasakyti, blaivėja. Reikalingas intoksikacijai ilgas laikas, čia ne suaugusiam ir ne pora dienų reikia, savaitės reikalingos. Neaišku, ar moteris visą nėštumo laikotarpį gėrė, ar su pertraukomis. Motina sunkiai kontaktuoja, turi šią problemą“, – sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Šiuo metu sunkios būklės kūdikio mama, kuriai, panašu, dėl ilgalaikio alkoholio vartojimo nustatytos įvairios ligos. Iš Anykščių kilusi moteris į Klaipėdą medikų atgabenta iš Telšių be jokių dokumentų.

Anot V.Janušonio, tai nėra pirmas toks atvejis, kai pasaulį išvysta „neblaivus vaikas“. Prieš dvylika metų uostamiesčio medikai taip pat priėmė apgirtusį naujagimį, panašus įvykis užfiksuotas ir Šiauliuose.

„Tai labai retas, kuriozinis atvejis. Kad truputį išgėrusi gimdyvė, retkarčiais būna, bet kad vaikučiui rastų, ypatingai retas“, – sakė V.Janušonis.

Kol kas nedrįstama spėlioti, kaip kūdikio sveikatą paveiks šios aplinkybės, tačiau veikiausiai pasekmės neišvengiamos.

15min žiniomis, jauna moteris Telšiuose lankė savo mamą, kuri dirbo ūkyje. Jos pasigesta darbe. Paaiškėjo, jog abi moterys, mama ir dukra, dalyvavo išgertuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius