-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 30

Nuteistasis Pravieniškėse bandė padegti kamerą, žalojosi: svarstoma jį perkelti

Tas pats nuteistasis, kuris sekmadienį Pravieniškių pataisos namuose sukėlė gaisrą, padegti kamerą bandė ir antradienį, taip pat susižalojo gerklę, 15min patvirtino Kalėjimų departamento atstovė žiniasklaidai Irmina Frolova-Milašienė. Kadangi incidentai kartojasi, sprendžiama, ar nuteistojo nereikėtų perkelti į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.
Pravieniškių pataisos namai
Pravieniškių pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad tas pats nuteistasis ir vėl bandė padegti kamerą Pravieniškių pataisos namuose, I.Frolova-Milašienė 15min patvirtino trečiadienį. Šį sykį didelės žalos jis nesukėlė.

„Jis vėl bandė padegti laikraštį, bandė padegti patalynę, bet tokioje stadijoje tai iš karto buvo pastebėta ir užgesinta“, – pasakojo Kalėjimų departamento atstovė.

Nuteistasis, pasak jos, taip pat susižalojo gerklę, bet esą nerimtai:

„Jis bandė ir save žaloti – <...> susižalojo kaklo sritį, buvo nugabentas net į Santariškes pas medikus, bet paleistas namo, nes pavojaus savo sveikatai nesukėlė – paviršiniai sužalojimai.“

Kadangi asmuo ne pirmą kartą bando save žaloti, kelti gaisrus, sprendžiama dėl jo būklės ir perkėlimo į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

„Tokie jo savęs žalojimai ir bandymai padegti yra skaičiuojami dešimtimis. <...> Dabar dėl to į Pravieniškių pataisos namus atvyksta mobili krizių komanda, kurioje dirba ir psichologai, ir socialiniai darbuotojai, medikai, kad ji priimtų sprendimą dėl jo būklės.

Bus spendžiama galbūt jam suteikti visokeriopą medikų ir psichologų pagalbą Laisvės atėmimo vietų ligoninėje“, – teigė I.Frolova-Milašienė.

Besikartojantys incidentai, pasak jos, ilgina ir nuteistojo bausmės laiką.

Dėl jo elgesio nuolat vyksta ikiteisminiai tyrimai, bausmės sumuojamos ir nusikelia bausmės pabaigos data.

„Jo bausmės pradžios data – 2016-ieji, o bausmės pabaigos data – 2031-ieji. Kai klausiau, ar jis 25 metams nuteistas, atsakymas buvo ne – nuteistas mažiau, bet dėl jo elgesio nuolat vyksta ikiteisminiai tyrimai, bausmės sumuojamos ir nusikelia bausmės pabaigos data“, – pasakojo atstovė.

Ir dabar dėl padegimų šio nuteistojo atžvilgiu yra pradėtų ikiteisminių tyrimų, pažymėjo I.Frolova-Milašienė.

„Jis agresyvus ir kitų nuteistųjų atžvilgiu, todėl paprastai kameroje laikomas vienas, <...> bet tai nepasiteisina. Pataisos namų direktorius sakė, kad jo bandymai padegti, save žaloti skaičiuojami dešimtimis. Jie paprastai būna paviršiniai, daugiau dėl dėmesio atkreipimo“, – pasakojo ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pravieniškių pataisos namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pravieniškių pataisos namai

Nuteistajam, atstovės teigimu, ieškoma būdų padėti: „Žmogus problematiškas ir savo, ir kitų atžvilgiu, ieškoma, kaip jam padėti spręsti psichologines problemas.“

Policija anksčiau skelbė, kad gaisrą Pravieniškių pataisos namuose sekmadienį sukėlęs asmuo gimė 1989 metais, tyrimą dėl padegimo atlieka Kalėjimų departamentas.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius