-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 04

Nuvykusi į kapines moteris apstulbo: rado artimųjų kapą apkrautą medžiais ir pjuvenomis

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri ketvirtadienio rytą atvykusi lankyti artimųjų kapo į Vilniaus rajono Lavoriškių kapines pamatė kraupų vaizdą – ant kapo buvo sukrauti nupjauti medžiai, šakos bei pjuvenos. Moteris sako, kad kapas apgadintas, tačiau kapinių administracija ramina, kad viskas jau tvarkoje.
Lavoriškių kapinėse
FB_IMG_1562223526616 / Skaitytojo nuotr.

„Nuvažiavome į kapines aplankyti artimųjų, ir pamatėme tokį vaizdą. Esu pakraupusi, bet pirmiausia tai yra didžiulė nepagarba mirusiems. Nebesimato nei gėlių, nei akmenukų, nes ant jų užkrautos nukirstos šakos. Buvo gražus kapas, o dabar tiesiog tragedija, man net sunku šnekėti“, – pasakojo skaitytoja.

Man buvo paaiškinta, kad nieko negalima padaryti, vyksta darbai, tai vyksta.

Moteris sakė nedelsdama nuvykusi į rajono savivaldybę, tačiau ten pagalbos nesulaukė: „Man buvo paaiškinta, kad nieko negalima padaryti, vyksta darbai, tai vyksta“. Moteris tikina parodžiusi suniokoto kapo nuotraukas, tačiau situacijos tai nepakeitė. „Tikėjausi, kad savivaldybė sureaguos, atsiprašys, o jie tik pasakė, kad tai „ne mūsų problemos“, – sunkiai žodžius rinko skaitytoja.

Ji sako, kad artimųjų kapus prižiūrintiems žmonėms apie atliekamus darbus nebuvo pranešta. Savivaldybė esą moteriai pažadėjo medžius išnešti, tačiau už apgadintą kapą žalos atlyginti neketina.

Vilniaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Gediminas Janavičius 15min sakė, kad darbai kapinėse gali būti pradėti vykdyti tik su specialiu leidimu, už kurį atsakinga ne rajono savivaldybė, o kapinių administracija bei Lavoriškių seniūnija. Dėl to nukentėjusieji turėtų kreiptis būtent į juos.

„Įmonė, kuri tuos medžius šalino, kartu su seniūnija privalėjo kapą nedelsiant sutvarkyti ir palikti jį švarų“, – sakė G.Janavičius.

Susisiekus su Lavoriškių kapinių administracija, buvo paaiškinta, kad darbus vykdanti įmonė tiesiog nesuspėjo pašalinti visų nupjautų medžių, nes turi mažai darbuotojų.

„Ten viskas buvo daroma kuo tvarkingiau, tiesiog nesuspėjome visko sutvarkyti. Kiek žinome, kapą artimieji jau sutvarkė,“ – sakė Lavoriškių kapinių atstovė H.Kabelis.

Su Lavoriškių seniūnijos atstovais redakcijai susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius